2023-04-16
对食材同面质相当有要求 手制意大利面出名嘅PICI🍝而家有个新嘅tasting menu 前菜/pasta/甜品有齐晒铜锣湾店装修带有英伦风 地方好大而且楼底好高 充满空间感👍🏻我哋两个人叫咗两个set▪️𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧𝗘𝗥𝗦𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 好新鲜好好味😍入面仲有牛油果 同吞拿鱼一样切成粒粒 口感好好𝘖𝘤𝘵𝘰𝘱𝘶𝘴 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 Staff推介我哋食呢个 无介绍错😌好多弹牙嘅八爪鱼 仲有车厘茄/芝士等等🐙味道好夹▫️𝗣𝗔𝗦𝗧𝗔𝘍𝘢𝘳𝘧𝘢𝘭𝘭𝘦 𝘗𝘳𝘢𝘸𝘯𝘴 & 𝘗𝘦𝘴𝘵𝘰青酱好浓郁 煲呔粉比平时食嘅大粒 虾肉新鲜爽口🦐味道口感都好有层次𝘗𝘢𝘱𝘱𝘢𝘳𝘥𝘦𝘭𝘭𝘦 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘬宽条面好烟韧弹牙🍝上面撒满芝士碎 劲香 酱汁亦调得好浓郁 食落去仲有丝丝牛面颊肉 好软稔🤤▪️𝗗𝗢𝗟𝗖𝗜𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶𝘗𝘢𝘯𝘯𝘢 𝘊𝘰𝘵𝘵𝘢食完前菜同意粉都好饱肚 不过甜品胃都要满足埋😆Tiramisu口感细腻 奶冻好滑 同红莓酱系绝配 两款都唔会好甜 啱晒我🫶🏻
▪️𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧𝗘𝗥𝗦
𝘛𝘶𝘯𝘢 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦