2015-06-05
蜜密呢个名字系咪令你联想到甜品呢!? 今次又去食喜爱的甜品。班元朗朋友仔又揾饭脚,讲到食野我就一口答应左,哈哈。班朋友仔系元朗打滚,咁呢餐一定系元朗食。食完正餐韩烧后,总觉得欠缺一些什么,大家都提议要食饭后甜品。唔知大家有无留意到,近期元朗开了很多甜品铺头,每次去到元朗都总有新开张不久的甜品铺等住要试。最近多人讨论一定系呢间「蜜密 Honey Secret」,位于邻近元朗西铁站,过去十分方便。店铺面积不大,大约有十多个坐位(唔记得影相添)。先上店中出名的「星星月亮太阳」跟住上「Creme Brulee」亦都有中式糖水「扬枝甘露」抹茶心太软 - 抹茶味道超浓,喜欢浓抹茶的朋友仔一定会钟意呢个。真系好软呀,流出黎。几款甜品都好好味,相比以前以西式甜品做卖点的甜品店真的好了很多。有机会再试其它款式。《蜜密 Honey Secret》地址:元朗凤攸东街9号好顺意大厦B座地下15号舖
店铺面积不大,大约有十多个坐位(唔记得影相添)。 先上店中出名的「星星月亮太阳」 跟住上「Creme Brulee」 亦都有中式 糖水「扬枝甘露」 抹茶心太软 - 抹茶味道超浓,喜欢浓抹茶的朋友仔一定会钟意呢个。 真系好软呀,流出黎。
《蜜密 Honey Secret》
地址:元朗凤攸东街9号好顺意大厦B座地下15号舖