2022-05-13
How to live well文青•哲理•放松位于河内道K11 艺术中心二楼,地方比较难揾,因为要穿过文创区小店先入到去,俾人感觉柳暗花明又一村,内里系一个宽阔嘅木系空间。澳洲草饲牛眼肉(300g)•炸薯角•烤蕃茄 HKD 248要咗七成熟,外层焦香嘅棕红脆肉与内层香软嘅粉红嫩肉,两种不同嘅口感系口中不断转换,融合到最后只有淡淡嘅肉汁香。呢到炸薯角都十分出色,薯仔炸到外脆内软,外面有一层薄薄嘅(类似)七味粉嘅调味料。Thai Krapow Pizza HKD 158十分泰式,九层塔嘅味道浓郁,感觉似系食紧生菜包味Pizza,辣辣哋,系一个几新鲜嘅口味。薄饼厚度适中,唔厚,边位香脆,芝士都几多,仲会拉丝添。明太子忌廉汁烟肉意粉 HKD 168烟肉味道唔明显,反而紫菜木鱼味好明显。忌廉汁嘅奶香加明太子嘅咸香做亮点,挂汁做得唔错,成个意粉食落唔会好腻。日式甜泡菜炸鸡配日式芥末医 HKD 88虽然话系日式甜泡菜,但点食都觉得系韩式泡菜。炸鸡块唔系炸得好干身,但都啖啖肉。芥末医嘅芥末味唔会好重,沙律医嘅甜味比较多。整体黎讲,成个环境及用餐过程感受都唔错,食物质素都可以,同朋友、三五知己黎聚
文青•哲理•放松
澳洲草饲牛眼肉(300g)•炸薯角•烤蕃茄 HKD 248
Thai Krapow Pizza HKD 158
明太子忌廉汁烟肉意粉 HKD 168
日式甜泡菜炸鸡配日式芥末医 HKD 88
整体黎讲,成个环境及用餐过程感受都唔错,食物质素都可以,同朋友、三五知己黎聚脚都唔错。