2024-07-19
尖沙咀区少有精致西餐,原来已经有两间分店,一间位于旺角T.O.P., 今次我哋就去咗尖沙咀金巴利道呢间落地玻璃嘅Lab Eat🥰❣️之前听朋友嚟过环境唔错,墙身主要用上Tiffany blue 色,挂上不少画作,感觉优雅;而餐厅中间位置更有个好靓水吧位🥂餐厅大部份都是梳化卡座,坐得好舒适,落单时职员都解绍得好清楚👍🏻ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ𓐎生牛肉薄片 $258传统手工嘅薄切和牛生牛肉片,配搭🥬火箭菜同芝士🧀入口好惹味,一口一啖啱啱好😋𓐎油封法国鹌鹑脾及栗子 6只 $188法国鹌鹑髀薰烤到金黄色,肉质好鲜嫩,餐厅好少有嘅菜式,好值得嚟试吓👍🏻𓐎西班牙八爪鱼红虾头膏意大利饭 $298八爪鱼入口爽弹又新鲜,而且份量都好多,意大利饭充满浓厚嘅红虾汁,真系胃口大增😋𓐎北海道白牛乳慢煮白鳕鱼柳 $368高贵嘅白鳕鱼柳实而不华,白鳕鱼同蚬肉一齐烹煮嘅汤,真系入口鲜味不绝,忍不住即刻饮晒🤭𓐎脆皮士多啤梨椰子杏仁蛋白蛋糕 $138超精致甜品,绝对系打卡able🪐外观造形系粉红色星球造形😍佢外层系脆皮。而入面系幼滑嘅椰子mousse, 再配搭新鲜士多啤梨啫哩,甜品控唔好错过啦⭐️* ┈ ┈ ┈ ┈ ┈
而餐厅中间位置更有个好靓水吧位🥂
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
𓐎生牛肉薄片 $258
𓐎油封法国鹌鹑脾及栗子 6只 $188
𓐎西班牙八爪鱼红虾头膏意大利饭 $298
𓐎北海道白牛乳慢煮白鳕鱼柳 $368
𓐎脆皮士多啤梨椰子杏仁蛋白蛋糕 $138
超精致甜品,绝对系打卡able🪐
* ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ *