2021-10-15 523 浏览
【#肥波茶记系列】🎈星期六要返工嘅社畜一直都好想试肥仔铭,直至早两日见到肥仔铭IG写住14号会营业🈺️个心就一直谂住我今次一定食到喇‼️🎈放假就梗系带埋妈妈食好嘢啦!一行三人大概晏昼一点去到,等左10分钟左右,不过人太多要分两台坐😂我地叫左:波妈:热香饼餐🥞+冻柠檬茶 💵$39肥波:沙嗲牛肉通粉🍲+热香饼🥞+热柠水 💵$39肥成:沙嗲牛肉面🍜+火腿蛋多士🥪+冻奶茶 💵$39🎈黎呢度重点就梗系热香饼🥞啦!热香饼软绵绵,搽满牛油🧈同淋左一大野蜜糖🍯上去块饼上面,咸咸甜甜好鬼正💛以前其实我系唔食热香饼架,因为食过老麦啲热香饼觉得啲饼好面粉味好重&蜜糖味好怪,所以怕左😂但我会再黎呢度食,因为真系软绵绵好好味😋连妈咪都话好食👍🏻🎈沙嗲牛通/面都几好,沙嗲味几浓(同我平时经常食嘅加力有得挥‼️),牛肉份量足,有咬口,唔会系用松肉粉嗱到淋patpat𠮶种👍🏻面汤比较少,变得有啲沙嗲捞面feel,正呀!一面两食🍜🎈等位𠮶阵见到人地食𠮶个炒饭好吸引⋯然后又见到炒粒粒通粉仲吸引⋯🥲📍肥仔铭茶餐厅 @fatmingrestaurant 📍新蒲岗锦荣街9号地舖#黄店 #黄店系列 #黄店推介 #黄店推荐 #黄店茶记
【#肥波茶记系列】

我地叫左:
波妈:热香饼餐🥞+冻柠檬茶 💵$39

肥波:沙嗲牛肉通粉🍲+热香饼🥞+热柠水 💵$39

肥成:沙嗲牛肉面🍜+火腿蛋多士🥪+冻奶茶 💵$39

📍肥仔铭茶餐厅 @fatmingrestaurant
📍新蒲岗锦荣街9号地舖

#黄店 #黄店系列 #黄店推介 #黄店推荐 #黄店茶记 #茶记 #茶餐厅 #香港茶餐厅 #黄色经济圈 #黄蓝地图 #沙嗲牛肉面 #肥仔铭茶餐厅 #热香饼 #肥波诚实豆沙包系列 #肥波扫黄行动 #hkig #hkigfoodie #hkigfoodblogger #hkfoodie #hkfoodblogger #foodie #foodblogger #hkrestaurant #hklocalrestaurant #香港金黄沙嗲牛肉群组 #黄大仙美食 #新蒲岗美食 #新蒲岗黄店 #黄大仙黄店