2024-03-01 26 浏览
一间自己好钟意食嘅中菜餐厅,炒米粉系必点之选,而钟意豪华嘅可以叫佢哋嘅佛跳墙套餐,保证够足料。黑蒜香煎带子 $178摆盘十分精致而且绝对唔系得个样,带子口感外酥内软,酱汁有好好咁浸入其中,味道香口又惹味,黑蒜起到调味作用之余本身亦好香甜美味。松子姜蓉菠菜 $38青嫩嘅菠菜配搭埋松子香同姜蓉嘅惹味,令呢道冷盘口味变得非常清新,口感爽嫩越食越开胃。福建金汤佛跳墙套餐 $268套餐会跟面线同一款自选小食,我就拣咗冷盘嘅腊味鸡肉卷,佛跳墙材料有鸟蛋、鲍鱼、海参、花胶、猪肚等十分足料,金汤质感浓厚,味道香浓美味,倒落面线一齐食十分之夹。腊味鸡肉卷腊味嘅香味突出,外层鸡肉包住令口感层次丰富好多,估唔到冷盘腊味都可以咁好味。高汤焖炒纯米粉 $138每次嚟都必点嘅炒米粉,米粉炒得够晒干身,高汤味道完全浸入晒米粉当中,每口都有浓郁高汤美味,保持一贯水准。椰奶银耳炖桃胶 $58初试咗两款甜品,第一款嘅椰奶味道够香甜,银耳同桃胶食落好有口感。润肺枇杷冻 $48第二款系枇杷冻,食落带有好香嘅枇杷味,甜度适中,食落够晒润喉润肺。

黑蒜香煎带子 $178

松子姜蓉菠菜 $38