2015-01-23 1337 浏览
本身约左女孩子们食 Littl_ V_gas,, 大概 6 点半朋友去到话攞位先,, 但 Reception 话要入就宜家入但要半数人定齐人宜家唔入就无,, 无奈我未收工,, 其他女孩子又未到....... 到左既又拎唔到位既唯有无奈落返街等大家既出现...正当我收工后见又唔赶就搭叮叮出 CWB.. 落车行去时代揾返个可怜虫既途中经过登龙街... 我就突然醒起上个月尾系转弯位开左间新餐厅,, 行过见装修得靓又有 D PIZZA 味 SUM 入我个鼻,, 所以上次唔得闲食今次仲唔食你..~接埋条虫就去摆位,, 要等 8 点半先有位,, 去买下野好快就到啦..~ 点知 8 点半松 D 其他女孩子都未到无半数人,, 张枱 HOLD 左几分钟我地都系无半数.. 张枱就拆开比左人啦........ 正当我地 2 个又烦要转第 2 度食既时候,, 又有枱走左啦,, 问我地入唔入... 如是者其他人都系未到架........ 系惊心动魄惊又无左张枱急 CALL 中,, 终于见到身影进入直路最后 100 米,,好彩最终入到席啦..~个人黎讲 1 向唔好食 SALAD,, 同 1 般 CAESAR 1
Caesar Salad
个人黎讲 1 向唔好食 SALAD,, 同 1 般 CAESAR 1 唔 1 样我唔知,, 但我就觉得 LI 个好食,, 个味岩岩好,, DRESSING 唔太多亦唔会唔够..
Cabonara
Cabonara 都唔系我 1 向会拣既 PASTA,, 哈..! 因为多数食完都会好漏,, 唔知系咪多人 SHARE 唔会自己食晒 1 碟既关系,, 我觉得唔漏之余,, 佢地个粉食落去都比一向食开既咬落唔同,, 感觉系烟 UN D(?),, 我都唔知点形容先岩,, 哈..~
Pescatora
LI 个都唔系我拣既,, 因为 1 人拣 1 样既关系,, 我见到有薯条就拣左就咩都无睇到啦.. 而通常红 BOB BOB 既 PASTA 都系蕃茄味架啦,, 而我系唔食蓄茄架平时...... 点知 1 食落去系辣辣地,, 对于一个钟意食辣既人黎讲完全系正呀..! 再加埋佢个粉既口感,, 即时荣升至爱..!
Truffle Fries
外脆内软,, 有淡淡既黑松露咪,, 唔会太浓太抢,, 系个 BBQ sauce 唔够要 refill jei..
''Forgot''
大家食左啖先有人问点解无辣肉肠既..? 原因好简单,, LI 个并唔是我地嗌个个黎错左 lor...... 但大家都已经咬左啖返唔到转头啦... 哈哈哈.. 不过都好食既,, 尤其我钟意佢个皮薄得黎中间系烟 UN 唔 DRY 而边位又够脆..~
虽然我唔是咩食家,, 但整体黎讲,, LI 1 间绝对系少数我食完会想再食既 1 间..! 同埋我觉得价钱同质素系宜家既香港黎讲系比较合理,, 见装修会觉得唔平起码最平既都过 $100,, 但其实佢定价唔是太贵,, 同 1 般连锁既价钱差唔多但好食 D LOR..!
题外话/补充资料: 1 开始入坐前到中途觉得态度有好既亦既有唔好既,, 但后来出错 food 之后大厨拎左碟我地 order 左但食晒其他野都未上既比我地时,, 佢好 NICE 亦都同我地有讲有笑,, 亦话左佢地 PASTA 既秘密比我 LI 个从未食过新鲜 HAND MADE PASTA 以为系既人听,, 哈..~ 要知道食野如果气氛唔好系好影响 1 切,, 好食都唔会同 FD 讲叫佢去试..! 佢挽救左 1 切,, 哈..!
2015-01-16
庆祝纪念