2023-07-11 231 浏览
Chaat 好唔好食? 我会话系hk 我最钟意既米芝莲一星。今日适逢屋企人生日,book咗嚟chaat 试my,一开始我都冇People太大期望,因为始终系印度菜,大部份都系香料唔觉会有任何惊喜,但之后我发觉我自己系完全错咗,颠覆咗我对印度菜嘅认识。前菜我地叫左baked samosa😋😋😋😋😋,我哋系唔食大树菠萝嘅,但系waitress都系recommand左我哋食,佢话唔会有大树菠萝味咁我哋就试吓,一食落去真系完全唔似大树菠萝,佢包装到成个雪糕筒咁识落口好似肉味。之后我哋叫咗佢哋嘅烧羊架😋😋😋😋😋,佢系用炭火烧相片有开心过,比起其他羊㗎,佢系比较林申,好容易咬开非常好食。我哋仲叫咗佢哋嘅signature old delhi butter chicken😋😋😋😋😋,呢个真系我食过最好食嘅butter chicken,个source 非常smooth又唔会琴左个鸡味。另外我地叫左palak panneer 其实系芝士菠菜😋😋😋,如果唔食得辣嘅可以佢哋其他菜式。