2023-01-01
大只仔今次觅食嘅店舖就系💥 Involtini Italian Cuisine 💥 大只仔今日去铜锣湾食手工意粉,几位餐厅老板兼厨师来自米芝莲餐厅,合资创办「Involtini Italian Cuisine」,餐厅主打各式新鲜手造意大利面及自家制风干火腿。 😋😋 ⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️服务 ⭐️⭐️⭐️环境 ⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 餐前面包 $0用好普通嘅法包,感觉档次太低太普通,而且面包味道好一般,仲要2个人得5片,唔够细心。🔥 传统卡邦尼手造意大利幼面 $168做法比较正宗,冇落 cream,只落芝士同蛋黄,所以酱汁比较杰身,可以充分挂汁,芝士同蛋黄好香浓,但调味太轻,味道比较清淡,比较失望既系手工意粉做唔到嚼劲,正宗意大利粉就系要食al dente,而且感觉面团放太耐,唔够新鲜,冇Q弹感觉。🔥 手造意大利阔面配日本佐贺猪肉粒 $188阔条面一样做唔到新鲜手工意大利粉应有嘅Q弹感,佐贺猪肉粒几好食,但味道有啲淡,唔太差,但唔算好出色,而且份量偏少。
💥 Involtini Italian Cuisine 💥
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯