2019-05-14
听朋友介绍中环有一间印度菜中午可以食自助餐,$138除咗有一杯特饮之外,出面嘅所有嘢食都系任食嘅。有印度特色香脆饼配搭特色酱汁,沙律吧,甜品吧除了有生果之外还有印度特色甜品;当然不少得熟食有各式各样的肉类及不同口味,款式总共超过20款。首先一开始就尝试一下特饮,有芒果奶昔味道比较浓郁,味道香甜。有一个厨师会现场进行煮食表演,今次系dosa making,里面有咖喱薯仔,出面层皮好香脆,有椰子酱同埋番茄酱配搭都好清新。还有Naan新鲜滚热辣,有咬口有点烟韧,味道咸咸甜甜咁,口感十足又够饱肚。出面各样唔同嘅嘢食都好适合送印度米饭,无论系虾仁,鸡肉等等都有唔同嘅煮法同埋酱汁味道好得意,三言两语好难形容可以建议亲身直接试一试。印度嘅甜品同样好有特色,个味道平日食唔到,口感都好独特,咸鱼青菜各有所爱,唔试过又点知钟唔钟意呢?百几蚊就可以试到咁多嘢食,而且不限时,我同朋友都食到捧住个肚,满载而归!
印度嘅甜品同样好有特色,个味道平日食唔到,口感都好独特, 咸鱼青菜各有所爱,唔试过又点知钟唔钟意呢?百几蚊就可以试到咁多嘢食,而且不限时,我同朋友都食到捧住个肚,满载而归!