餐厅: 湊湊甄選 (K11 Musea)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
今次去左尖沙咀K11 MUSEA凑凑食台式火锅本身系有饮过佢嘅茶饮佢嘅大红袍珍珠奶茶系的确唔错大家都一致好评佢嘅珍珠有咬口茶底亦都非常之有茶味🍵香浓所以今次就你试吓佢嘅打边炉系咪都咁有水准。佢嘅环境睇落去都非常高档里面嘅环境比较暗黑风有好多中式嘅艺术建筑风格元素 有流水同埋竹林感觉 楼底好高整间上座位都坐得好舒服每枱都有足够空间 私隐度高而且店员嘅服务态度非常之好。汤底同火锅配料选择多红颜花胶鸡锅 (单锅$198)内有冬菇、小鲍鱼、鸡肉粒同鱼肚杰身既汤羹可以一黎饮左几碗先 呢个汤底同火锅料唔系太夹 但系当佢汤咁饮都好正如果唔系鱼肚以系花胶会更好haha店员提醒要不停搅拌避免痴底。胡椒猪肚鸡汤底 (单锅$198)胡椒味极浓郁 非常足料 比起花胶汤更高分跟埋一碟生鸡肉 好嫩滑 呢个汤底配牛肉猪肉都夹 佢嘅汤底份量好足够 我谂净系饮汤都已经饱咗一半。毛肚 (HK68)新鲜唔韧 快速锅中涮几下就可以食用鸭肠 (HK58) 卖相打卡专用 爽脆特选级牛小排 (HK 198)轻轻拖一拖就食得 牛味浓郁 质素不错伊比利亚黑豚肉 (HK 138)猪肉片油脂分布均匀 油脂甘香肉味浓郁飞鱼籽墨鱼滑 (HK
今次去左尖沙咀K11 MUSEA凑凑食台式火锅

整间上座位都坐得好舒服
每枱都有足够空间 私隐度高
而且店员嘅服务态度非常之好

汤底同火锅配料选择多
红颜花胶鸡锅 (单锅$198)
内有冬菇、小鲍鱼、鸡肉粒同鱼肚
杰身既汤羹可以一黎饮左几碗先
呢个汤底同火锅料唔系太夹 但系当佢汤咁饮都好正
如果唔系鱼肚以系花胶会更好haha
店员提醒要不停搅拌避免痴底

胡椒猪肚鸡汤底 (单锅$198)
胡椒味极浓郁 非常足料
比起花胶汤更高分
跟埋一碟生鸡肉 好嫩滑
呢个汤底配牛肉猪肉都夹
佢嘅汤底份量好足够
我谂净系饮汤都已经饱咗一半

毛肚 (HK68)
新鲜唔韧 快速锅中涮几下就可以食用

鸭肠 (HK58)
卖相打卡专用 爽脆

特选级牛小排 (HK 198)
轻轻拖一拖就食得
牛味浓郁 质素不错

伊比利亚黑豚肉 (HK 138)
猪肉片油脂分布均匀 油脂甘香肉味浓郁

飞鱼籽墨鱼滑 (HK 68)
飞鱼籽无手软好大份
喜欢飞鱼籽必叫
墨鱼味道突出 鲜甜爽口
蔬菜跟菇菌拼盘颜色缤纷 份量刚好 样样种类可以试到
莲藕、山药、莴笋、大白菜 等等

乌鸡肉卷(HKD 88)
有口感 鸡肉嫩滑 好浓鸡肉味

牛柏叶 (HK 68)
佢剪到好细 所以爽口唔难咬 份量劲多
食到大半店员送上乳酸沙冰 好解腻清新

出边有调料自助区 (HK 19)
自助区除左调料料同饭之外仲有水果同小食

午市有85折更值回票价

食物:8/10
价钱:6/10
环境:9/10

凑凑火锅‧茶憩 (K11购物艺术馆)
尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆B1楼B124号舖