2009-11-13 26 浏览
今晚我地返完hku拎gown,一早book左台食饭,我book左8:30,点知我地8:10就去到。问阿姐可唔可以早少少有台,其实我完全无催佢既意思,点知佢劲激动讲一轮野,叫我等等,我觉得其实佢可以冷静少少。最后我地都系要等到8:30,阿姐话唔好意思,其实又唔关佢事既,系我地自己早到姐.... 唔通我个样好恶咩?今晚好多人生日,佢有live show架嘛,我地成晚要keep住唱happy birthday,唱左好鬼多次,多人都唔紧要,但坐我后面台客真系嘈到爆,我地系keep住要好大声讲野,有少少辛苦。同学仔想叫酒饮,但我就唔系太想饮酒,因为呢轮皮肤都已经唔系太好,所以最后佢地叫酒,我就叫左杯Summer Drink - MangoTango,哈哈,佢系芒果汁,七喜几样野沟埋,都几好饮架,好冰冻,有d好微细既冰粒,唔会太甜,又香芒果味,gd! 我地叫左个酸希灵鱼配蛋沙律,d希灵鱼好酸呀,但我又觉得酸得黎几好味,因为几肥美架,但朋友就麻麻地钟意话觉得腥同咸左D,我觉得OK呀! 蛋沙律下面有好多红色一粒粒,食落去有D似莓既物体,呢个就无咩特别,普通既蛋沙律咁,唔会难食。之后就系MAIN COU

之后就系MAIN COURSE啦,首先系德国肠拼盘拌烧薯、酸椰菜及薯仔沙律,其实我又唔系太识得分d肠仔系边只打边只,不过普遍都系好味的,有一只食落去有好多芝士流出黎,好正架。 D肠仔通常都系过咸,好彩有D酸椰菜可以调剂下个味道。我觉得薯仔沙律几好味,味道适中,亦唔会有好滞既感觉。

脆皮烧猪肘配酸椰菜及薯仔,服务员帮我地分左 7 份先放上台,真系细心,个皮好脆,不过脆到有D过头,好鬼硬。肥肉不多,啱哂我地,朋友话佢系德国系唔系烧系焗既,而且更加大份好多,同埋佢话呢度咸左少少。不过我觉得都ok呀,肉质又嫩口,点甜芥辣食下真系唔错。食完都已经饱哂。

仲有个牛尾肉酱汁天使面,份量比我想像中小,但食下食下又差唔多。天使面好滑,但我觉得个酱汁少左d,变左有d面好淡。有d细细既牛尾粒好食,好鬼入味,牛尾整得好真系好唔错架。最后我地仲有2个甜品,软心朱古力蛋糕同埋苹果酥饼,2个都唔差,但又唔可以话好好食。个朱古力蛋糕入面系软心,但唔会有朱古力流出黎架,不过佢焗到出面个层脆脆地几得意。苹果个个佢有好多蓝莓系隔离,不过觉得有d似药水味,哈哈。

埋单每人都要过二百蚊,都唔平架,但事实上我地都食左几多野。服务可以接受,但环境就真系嘈到拆天咁......
mango tango
薯仔沙律