2016-06-28 929 浏览
今天同Friend嚟到北角嘅La Kaffa Dinner,餐厅灯光好有Feel,里面嘅装饰品复古怀旧,休闲嘅人三三两两约出嚟坐埋一齐小叙一番,Music柔和轻快,慵懒至极餐牌菜式种类繁多,乍看之下真系有一股样样都试下嘅冲动,佢哋嘅二人套餐几抵食,最后决定先点套餐嚟试下Appetizer选咗蕃茄手工肉丸,酸甜蕃茄酱加香醇浓郁芝士,再搭配纯手工手打肉丸,食入口滋味爽滑,肉质结实Q弹,口感十分丰富Main Dish系墨西哥辣烤鸡比萨,同样配料主要系蕃茄同芝士,Pizza底馅比较薄,但烤鸡份量够足,食入口酸酸甜甜,带一D青椒嘅香辣,惹味出众海鲜饭酱汁好浓稠,饭粒圆润香滑,入口软熟,加上墨鱼丸同海口嘅鲜爽,令人感觉到呢道菜有别样嘅风味食完以上嘅菜式之后,系咪觉得饱饱济济?唔紧要,试一下佢哋嘅Seasonal Mixed Fruit Panna Cotta,新鲜水果加上冰凉奶冻,香甜清凉,夏天必备,好正!
2016-06-23