2015-03-13 5077 浏览
前阵子见到一位朋友Post一张带女朋友黎这间法国餐厅庆祝生日既相, 眼见餐厅环境好似好有气氛同D食物都几吸引, 我就约左一位朋友去试, 竟然有意想不到既惊喜!这晚我地试左个set dinner, 系厨师特别推介!一个set dinner有3个course, 每样有两个选择.上starter前亦有另外提供几样开胃小食, 细细件一口就可品尝, 岩晒女士们呢个小食带有咖哩味, 几特别!呢度既包都系新鲜出炉, 但为左留肚食main course, 我通常都系食少少呢发觉呢间餐厅唯一既好处系够静, 灯光暗暗地其实几浪漫, 好适合情侣黎上菜尚算快, Starter我拣左Lobster consommé, 呢个龙虾汤同出面既好唔同, 味道带少少甘, 有中西合壁既感觉, 厨师话系龙虾精华, 味道好不同, 可以一试!饮完汤, 好快上main course, 今次我试左Pike perch fillet, 本人比较喜欢食鱼呢个course 我觉得好值得食, 因为一般法国菜既portion 都好细,但食完呢个我已经好饱, 而且鱼肉好鲜甜最惊喜既系伴菜当中有一样我未食过既, 亦系谷类既一种, 叫quinoa,
这晚我地试左个set dinner, 系厨师特别推介!
呢个小食带有咖哩味, 几特别!
但食完呢个我已经好饱, 而且鱼肉好鲜甜
最惊喜既系伴菜当中有一样我未食过既, 亦系谷类既一种, 叫quinoa, 好有咬口好香, 忍唔住食晒了
2015-02-03