餐厅: La Serre
资讯:

2022-08-02 68 浏览
La Serre 地址 : 观塘海滨道90号地下1号舖观塘海旁有间半开放式玻璃屋造型嘅餐厅,好岩一边happy hour一边Chill住咁欣赏海景同日落🌄,今次我就试咗佢个3 Set Dinner 🥘 $358~头盘: 藜麦牛油果大虾沙律🥗牛油果口感幼滑丰厚,配上爽口大虾和酸酸甜甜嘅沙律汁😚,几清爽几开胃,正~主菜:法式鸡饭配鸭肝 🐣🦆香煎黄鸡外皮煎到金黄而又有少少焦香,而且啖啖肉口感咬落都几Juicy😎,一啲都唔干,再加上鸭肝煎得好香口感幼滑🤪,一入就油香四溢,不错。日本猪软骨墨西哥薄饼 🥙 +$168略略烤过嘅墨西哥饼皮,大大旧咁包住超级软淋入味嘅猪软骨,啖啖肉又好软韧😋,再配上日式烧汁; 牛油果和芒果蕃茄,口感酸酸甜甜咸咸🤤,好夹好有层次感,大满足正~是日甜品:芒果芝士饼🍰作为 Set Dinner 点会无甜品呢? 芝士饼整食落超浓厚软滑🤪,啖啖都食到淡淡芒果味而且又唔会太甜,完美咁为今餐画上句号🥰。餐饮:Passion Fruit Squash 🍹+ Hoi Bun Sunrise🍸Passion Fruit Squash甜味适中,唔会过甜之余,里面嘅热情果、青柠仲有好清新好开
La Serre
地址 : 观塘海滨道90号地下1号舖

头盘: 藜麦牛油果大虾沙律🥗

主菜:法式鸡饭配鸭肝 🐣🦆

日本猪软骨墨西哥薄饼 🥙 +$168

是日甜品:芒果芝士饼🍰

Passion Fruit Squash甜味适中,唔会过甜之余,里面嘅热情果、青柠仲有好清新好开胃感觉😎。Hoi Bun Sunrise色彩缤纷卖相吸引,口感顺滑,啖啖都有好重酒味😝。

#nicefoodie观塘

----------------
#food  #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #foodporn #delicious  #hk  #香港 #香港美食 #美食 #观塘美食 #打卡 #观塘 #香港口味 #观塘餐厅 #隐世美食 #隐世小店 #半价优惠 #人气餐厅 #人气美食 #西餐  #西班牙菜 #西班牙