2016-10-18
今个月女朋友生日,应承左要陪佢食多几餐饭,见多佢几面,所以就book左间西餐厅同佢庆祝。虽然无买花送比佢,但系点左烟三文鱼凯撒沙律,有朵三文鱼花送比佢依个沙律好特别,一打开会有白烟冒出,沙律菜很清新爽口,沙律酱够平均。另外叫左个套餐,包小食,主食,餐饮。小食选择了单骨鸡翼,炸得很香口,味道虽然浓,但系有青瓜伴菜,中和番。主菜要左芝士牛肉饭同加点左 carbonara 。比想像中份量多,牛肉饭上满布浓浓芝士,当搞溶后连同牛肉饭一齐食,超正其次,carbonara都不错,不会太浓太滞及太咸。虽然本身中意食芝士,但好怕有时食到既carbonara芝士味太重,lab 66既carbonara煮得最适合我口味。意粉住得刚刚好,好有口感,而且半熟蛋搞伴后更令carbonara味道提升。第一次食食间餐厅,近近地系女朋友番工附近,印象几好,下次会再去食。
小食选择了单骨鸡翼,炸得很香口,味道虽然浓,但系有青瓜伴菜,中和番。 主菜要左芝士牛肉饭同加点左 carbonara 。
比想像中份量多,牛肉饭上满布浓浓芝士,当搞溶后连同牛肉饭一齐食,超正 其次,carbonara都不错,不会太浓太滞及太咸。虽然本身中意食芝士,但好怕有时食到既carbonara芝士味太重,lab 66既carbonara煮得最适合我口味。意粉住得刚刚好,好有口感,而且半熟蛋搞伴后更令carbonara味道提升。 第一次食食间餐厅,近近地系女朋友番工附近,印象几好,下次会再去食。