2017-07-30 64 浏览
今日同朋友聚餐,简左呢间新开既海鲜菜馆😎好肚饿呀,一黎食下呢个甜甜地几香口既芝麻核桃先~呢个小食既摆盘都好有日式既感觉😆有韭菜心同好爽口既海蜇头👍🏻未食过呢种size既海蜇😂整碗杏汁猪肺汤先😆个汤系奶黄色嫁!有娃娃菜既甜同猪肺既鲜味,个汤好浓郁好香甜呀👍🏻猪肺几爽口唔会有味~呢个龙虾既味食落有啲似新加坡黑胡椒炒蟹个只味👍🏻黑胡椒好惹味,唔会过咸,龙虾肉肥美啲会更好~有得食避风塘炒蟹好兴奋呀!啲蒜粒偏粗身,炒得好香口,我食左只蟹钳劲大旧肉!肉质弹牙仲要超鲜甜😋😋😋呢个风沙鸡都好有惊喜!个层皮薄薄地炸得好香口,完全唔会油腻👍🏻鸡肉厚实唔韧,配埋炸蒜粒好夹!食埋最爱既伊面就够哂饱啦!呢个系白松露野菌伊面😍一上枱已经闻到好香浓松露味,虽然食落无闻咁浓味,但淡淡地都唔错,中和番头先啲𩠌菜既浓味👍🏻啲菇菌都好新鲜爽口~下次带屋企人黎食都唔错㖞🤗

今日同朋友聚餐,简左呢间新开既海鲜菜馆😎

好肚饿呀,一黎食下呢个甜甜地几香口既芝麻核桃先~

下次带屋企人黎食都唔错㖞🤗