2022-07-23 2864 浏览
好朋友星期日要请我食生日lunch,由佢发板拣咗Island Shangri-la嘅龙虾吧餐厅。酒店有free parking,但Sunday Roast 有free flow😆自己考虑吓😁餐厅喺酒店嘅5楼,即系大堂同一层餐厅嘅装修行旧式餐厅路线,门口有酒吧可以饮返杯,感觉唔错。面包篮跟嘅牛油好得意Lobster Bisque好好饮,有轻轻嘅西柠味,仲有好多龙虾肉,每饮一啖都觉得活著真好🥰Roast rib of beef肉眼扒好软淋,边位少少焦香,衬热食好好味。配菜好丰富,Yorkshire Pudding太大个,试左两啖有啲似硬嘅沙翁。complimentary 嘅cauliflower 焗到好淋,加埋芝士,好食Sticky Toffee甜到漏😂非叫不可,入面嘅椰枣蛋糕食到少少earl grey嘅味道,加埋vanilla icecream 绝对系人生一大享受饮完两杯红酒,再饮多一杯Latte,呢餐好饱好完满。HSBC 卡有95折

餐厅喺酒店嘅5楼,即系大堂同一层
餐厅嘅装修行旧式餐厅路线,门口有酒吧可以饮返杯,感觉唔错。

面包篮跟嘅牛油好得意

Lobster Bisque

Roast rib of beef

Sticky Toffee

饮完两杯红酒,再饮多一杯Latte,呢餐好饱好完满。
HSBC 卡有95折
2022-07-17