2021-09-14
晚市食过一次大部分main单价唔平,甜点如crepe同tiramisu都一样。可能系法国菜加上地点问题,2人餐索价接近七百再加一,小资女归类为庆祝先会食大餐系列🥲后来发现原来佢个lunch食嘅野一样但价钱亲民好多,仲要连星期六日都有lunch menu,即刻排期encore🤩-🥩🍟经典肉眼牛扒配薯条 $158大大块牛扒配上份量唔少嘅薯条,呢个价钱呢个份量抵食到无朋友🤪7成熟嘅牛扒对我嚟讲啱啱好,无overcooked都无太生,切开仲系好juicy好多肉汁💦薯条虽然唔系我最爱嘅幼薯但系一样好食,一条接一条停唔到口😆大大份清碟超满足超饱🤰🏻-🐖低温慢煮伊利比亚黑毛猪柳 $185呢个要weekday menu先有,weekend个brunch menu是没有的。特登揾日平日放假排期嚟食但系有点小失望,唔系唔好食但系冇牛扒餐𠮶种食完想encore嘅冲动,唔通唔够邪恶🤣?猪柳好软熟,伴碟薯蓉好绵滑,卖相精致,不过归类为试一次ok系列,肉类二选一我简牛扒餐🥩🤤-🌰Nutella榛子酱提拉米苏 $68第一次见nutella x tiramisu呢个配搭,睇落细细份但食落两个人share啱啱好。口感几
🥩🍟经典肉眼牛扒配薯条 $158
🐖低温慢煮伊利比亚黑毛猪柳 $185
🌰Nutella榛子酱提拉米苏 $68
第一次见nutella x tiramisu呢个配搭,睇落细细份但食落两个人share啱啱好。口感几特别,会咬到啲朱古力系中间,好明显唔系传统tiramisu感觉同偏甜,不过我钟意😚相比之下我prefer呢个多过crepe做甜品🤎
🌰Nutella榛子朱古力酱煎香蕉法式可丽饼 $60
好食不过好甜好甜好甜🙉会想试下其他口味🙉
总结:一间环境同食物质素都好好嘅餐厅,午餐性价比高,已encore😋
*以上均为weekday lunch / weekend brunch menu 价钱,晚餐均有供应但价钱较高