2021-09-15
今日约左朋友去旺角闲逛,shopping前先医医肚,之前都黎过呢间食dinner,好好味的。今次就黎试下个lunch menu...估唔到都咁好味,水准好高好好味lunch menu内多款野食都有,总有款岩你,lunch menu已包左餐饮同salad/soup...同朋友一人一杯野饮,野饮就正正常常的。salad就入面都几fresh...唔错既soup是日是杂菜汤,都几香浓入面都几多蔬菜,唔错唔错。主菜方面点了一个西西里岛蕃茄鸡肉扁意粉。呢兜意粉份量唔少的,蕃茄汁好好味,好醒胃,而且我好钟意入面既鸡肉,厚厚地的鸡肉啖啖肉,鸡肉又嫩又好味,而且都有好多片,好似食极都仲有咁。我好钟意呢个扁意粉。另外一个主菜点了炭烧美国安格斯西冷配薯角。呢块西冷相当之大份,好够份量。卖相又靓,一格又一格咁好靓。切下来,中间仲见到嫩嫩粉红色,十分juicy...牛味浓、又多汁,完全唔干身,啖啖香浓,大满足。用牛肉配埋碟上既芥末酱来吃,又会有另一种滋味,正。西冷底仲有了好多件脆薯角,好好味,又脆又正。呢份西冷相当丰盛又足料,好饱肚。食完正餐,点埋甜品。甜品就需要额外加钱跟配,但一场黎到都系加埋啦。甜品都令我相
同朋友一人一杯野饮,野饮就正正常常的。
沙律
salad就入面都几fresh...唔错既
餐汤
soup是日是杂菜汤,都几香浓入面都几多蔬菜,唔错唔错。
西西里岛蕃茄鸡肉扁意粉
炭烧美国安格斯西冷配薯角
另外一个主菜点了炭烧美国安格斯西冷配薯角。
西冷底仲有了好多件脆薯角,好好味,又脆又正。
呢份西冷相当丰盛又足料,好饱肚。
甜品都令我相当惊喜,所以如果食得落都一定要试一试。
法式开心果甜饼
呢款法式开心果甜饼相当好味。上面洒了好多开心果碎,以pancake皮包著好多类似拖肥般的cream...十分好味,我开初都惊会唔会好腻,但完全没有腻的感觉。吃起来好好味,又香又creamy,又细滑,中间既馅同个pancake皮好夹,相当好味。没想到可以咁夹咁好味。呢款甜品的确令我充满惊喜。
柠檬木槺布甸
另外一款是清新派的柠檬木槺布甸
一层又一层的卖相,吃起来清新的柠檬味,带粉身的木槺布甸,口感、味道都好夹,好好味。
呢度既甜品都相当出色,所以有机会都要一尝。