2024-12-18
今日难得黎开铜锣湾,约左个同学食中午,拣左系依间新开既居酒屋,中午时间人都几多,但胜在气氛都唔错。蒲烧鳗鱼饭定食,哗成条幔鱼甘上!成碗饭睇落超有食欲!中午set 包左炖蛋及面豉汤,前菜,好丰富。最紧要既幔鱼肉系我中意既质感,腍腍地,而幔鱼皮有少许焦香既味道,配埋只汁甜甜地食落真系一流!滑蛋吉列猪扒饭定食,份量好大!d 蛋多到满出黎!蛋都算仲系好滑既,而味道都好够,一啖饭一啖蛋甘食认真正。主角炸猪扒都唔错,猪扒估唔到都几厚,而炸浆唔算太重身,即使有蛋汁,佢都依然keep 到小小脆既口感,唔错既。汁烧大葱鸡肉,柚子胡椒鸡肉,大葱猪腩叫左三串串烧,最中意系柚子胡椒鸡,柚子味几浓,而鸡肉烧到仲好有肉汁,师傅手势唔错。我更欣赏佢既配搭,清新得黎又好味。整体黎讲赤系好正既居酒屋,下次黎想试埋佢既刺身
汁烧大葱鸡肉,柚子胡椒鸡肉,大葱猪腩
整体黎讲赤系好正既居酒屋,下次黎想试埋佢既刺身