2022-09-05 1695 浏览
席上有个elegant 嘉宾,所以拣咗个elegant d 嘅餐厅,同埋因为疫情最好食唔使share嘅菜式,最后个个一致通过去利园嘅COVA。头盘可以拣汤或者platters,本来钟意南瓜汤嘅我一听到platter 话有cold cut,一于变心。platter一上枱即时觉得冇拣错,parma ham 配蜜瓜,buffalo cheese 配Cherry tomato,仲有两片smoke salmon 同toast,净系食呢碟已经好满足🥰白蚬西洋菜意大利饭:本来麻麻地risotto ,但系见到系用西洋菜,咁特别所以一于试吓先。又系冇拣错,西洋菜味道清新,冇蕃茜或者菠菜可能有草青味。白蚬只只肉厚又嫩,不过就同risotto 冇乜交流。仲有一个bread basket 同餐饮咖啡,全部水准以上,难怪平日lunch都full house啦👍

头盘
白蚬西洋菜意大利饭