2018-07-25 4626 浏览
是日与公司同事午聚,之前食开既lunch buffet都系龙虾为主题,今次终于有我最期待既蟹脚和生蚝。呢个系红酒醋配生蚝,自问唔系对蚝好有认识,呢度既蚝蚝肉爽脆鲜味、无蚝壳碎,任你夹,完左一转好快又有一批放出黎,唔洗惊唔够食。柠檬新鲜大只多汁,试试cocktail sauce又如何。我都系比较中意配红酒醋汁,特别d,唔会盖过蚝味。每次黎到呢间我必定必定食既系日式冷面,呢度既冷面软硬适中,自己落紫菜同冷面汁。一定食几碗另外蟹脚方面十分回本,蟹脚长过只大碟,肉质唔会烂,唔会浸到咸晒。食到蟹肉甜味,枱面备有剪刀比你剪开蟹脚。刺身切得算系厚肉、新鲜。烧菠萝同串烧都好多人拎。Pizza比想像中好,热辣辣脆脆地。有个烧牛肉都好好味,每次都会比两片你,个人中意点烧汁。呢间既粉面档入面有好出名好食既云吞,必试。食完云吞,食番碗菜。呢度有高级雪糕movenpick, 我每次都想食晒咁多种味,每次都要求要迷你球,咁就可以只只都试到又唔会浪费。D cake仔所有系朱古力味既都好好味。葡挞好似好普通咁,但原来系热辣辣脆卜卜,推介。
生蚝配红酒醋

生蚝配柠檬汁和cocktail  sauce
冷面和蟹脚

各式刺身
刺身切得算系厚肉、新鲜。
烧菠萝同串烧都好多人拎。
Pizza比想像中好,热辣辣脆脆地。
有个烧牛肉都好好味,每次都会比两片你,个人中意点烧汁。
D cake仔所有系朱古力味既都好好味。
葡挞好似好普通咁,但原来系热辣辣脆卜卜,推介。

生蚝配红酒醋
生蚝配柠檬汁和cocktail  sauce