2021-02-16 8875 浏览
难得今次BOOK 到自助山, 一于试下佢地既LUNCH BUFFET。由于疫情关系, 而家大部份既食物都改为由餐厅既员工夹比食客, 虽然少左自己夹既乐趣, 但可以减少到客人直接接触食物既风险, 此举感觉卫生, 客人又食得放心, 值得支持。    虽然无生蚝, 但食物种类都几多选择。首先当然系食左冷盘做开胃菜先, 蟹脚同冻虾都好鲜甜。鱼生类都好新鲜。鸡肉墨西哥卷包住既系鸡胸肉, 搭配新鲜既蔬菜, 感觉清爽健康, 值得推介。佢地既中式点心类, 每人每次只限取2笼。虾饺一笼有2粒, 虽然皮有点厚, 但虾肉新鲜, 仲系厨师即场制作, 要心等候。烧卖一笼只有1粒, 但大大粒, 口感扎实, 唔错。瑶柱萝卜糕细细件, 蒸得刚刚好, 入口软绵。老火汤好足料, 要试。而热盘类, 最吸引我系海鲜粥, 粥底软绵, 仲食到少少蟹膏, 好鲜味。烧牛肉好有牛味, 熟度刚好。海鲜意粉都好唔错。甜品方面, 窝夫热辣辣, 味道好香, 配上蜜糖一齐食最正。海盐蛋糕够特别, 甜得黎带点咸味, 蛋糕质感好轻盈, 唔会太重负担。

虽然无生蚝, 但食物种类都几多选择。

首先当然系食左冷盘做开胃菜先, 蟹脚同冻虾都好鲜甜。

鱼生类都好新鲜。

佢地既中式点心类, 每人每次只限取2笼。

烧卖一笼只有1粒, 但大大粒, 口感扎实, 唔错。

瑶柱萝卜糕细细件, 蒸得刚刚好, 入口软绵。

老火汤好足料, 要试。

烧牛肉好有牛味, 熟度刚好。

海鲜意粉都好唔错。

甜品方面, 窝夫热辣辣, 味道好香, 配上蜜糖一齐食最正。