2019-05-03
呢间pici系尖沙咀都开左一阵子,好几次想去试但都唔成功,因为lunch只有walk-in。今次人少少终于食到!5位唔使等位。位置都唔算少,仲有outdoor可以坐,装饰都几靓,位置宽敞$148不收加一,有3样野食一坐底即刻会比你既面包,包有少少硬,不过加上醋食都唔错Starter方面我地叫左三款Parma ham, 无乜臭味,但本人就唔太喜欢配上芝士,就咁食都已经ok他他牛,唔岩我口味,无试到,不过听朋友讲味道系唔错既Spinach salad份量超多,有杏仁片cheese同蕃茄仔做配搭,好有咬口黎到主菜,终于食到佢最出面既手工意粉,两道主菜味道都非常好。上面果个tagliolini蚬肉新鲜,食得出佢既面条非常弹牙!👍🏻 ravioli内包左茄子同菜,但片都系手打既,口感好好。虽然得6粒,但都饱肚架!最后甜品叫左tiramisu,质地幼滑,唔会太甜,咖啡味亦唔会太浓,大大杯,真系好满足呀!
$148不收加一,有3样野食
一坐底即刻会比你既面包,包有少少硬,不过加上醋食都唔错
Starter方面我地叫左三款
他他牛,唔岩我口味,无试到,不过听朋友讲味道系唔错既