2018-10-02
完左中环半日游,找个地方医医肚,竟然卑我遇到一间用心餐厅-真心。餐厅装修低调,黑色主色,行过都冇为意系一间餐厅,但朋友睇完餐牌,话好想食海胆丼。SoHo区,我地可能算太早食,餐厅未有其他人客,店员都专心预备食物。 睇紧餐牌之际,店员话有lunch set,仲要有朋友好想食gei海胆饭!Lunch set有沙律&面豉汤,面豉汤个碗好特别,心尽心思。黄金丼($268) 成排海胆铺碗上,粒粒金黄色海胆,口感非常新鲜,绝不儿戏!虽然配有wasabi,我都冇用过。平时响香港真系少食海胆,因为质素真系不及日本,但呢真系食番日本个种感觉🤤原条鳗鱼饭($118) 唔单只外表靓,大大条鳗鱼,真系第一次见😍 好似放大版寿司,食完饭都未食完条鳗鱼! 鳗鱼汁又够,好味都冇得顶