2023-07-17 1586 浏览
位于 #柴湾隐世法国餐厅#文末订座优惠上星期喺 @eatigo_hk 揾到呢间 @amino.hkg 法国餐厅,见到环境望海,地点方便,仲有我最爱嘅法国美食,于是lunch即刻约埋 @queenqueen1226 去试吓!一入到去环境宽敞舒适,望上天上嘅花灯再望出窗外面嘅海景,份外舒服!一坐低侍应好细心咁同我哋讲解今日嘅lunch set,原来佢哋每个月都会转换menu。🥄 红菜头苹果白酒汁啫喱(当日限定小食)红菜头爽口鲜甜,再配上葡萄白酒整成啫喱,酸酸甜甜好开胃,只限当天先有我哋真系好彩!🥗 鲜橙番石榴沙律鲜橙同石榴子清甜多汁,配上新鲜清甜蔬菜,开胃清新。🧅 法式洋葱汤每啖汤都充满着洋葱,加埋香脆法式面包,啖啖鲜香清甜。🍝 纯素肉酱意粉伴炸罗勒叶及巴马臣芝士佢哋嘅素肉原来系厨师亲自用大树菠萝肉调配而成,唔系坊间就咁买返嚟嘅素肉酱,真系好有心思,啖啖素肉充满肉汁,配上蕃茄蓉加巴马臣芝士,绝配吖。再配上一口炸罗勒叶,咸香脆口,简直为意粉添上色彩。🥩 澳洲慢煮牛腰肉配法式肉汁伴牛油焗薯及秘制贡菜Queenie点左慢煮牛腰肉,餐厅选用澳洲牛腰肉,因为呢部份嘅脂肪比较少,所以厨师建议4成熟最为
位于 #柴湾隐世法国餐厅
#文末订座优惠

🥄 红菜头苹果白酒汁啫喱(当日限定小食)

🥗 鲜橙番石榴沙律
鲜橙同石榴子清甜多汁,配上新鲜清甜蔬菜,开胃清新。

🧅 法式洋葱汤
每啖汤都充满着洋葱,加埋香脆法式面包,啖啖鲜香清甜。

🍝 纯素肉酱意粉伴炸罗勒叶及巴马臣芝士

🥩 澳洲慢煮牛腰肉配法式肉汁伴牛油焗薯及秘制贡菜
Queenie点左慢煮牛腰肉,餐厅选用澳洲牛腰肉,因为呢部份嘅脂肪比较少,所以厨师建议4成熟最为理想。果然肉质细致软嫩多汁,油脂含量极低,口感刚刚好,再配上法式肉汁。餐厅亦都选配咗牛油焗薯同秘制贡菜来配搭,贡菜选用左莴笋科,层次丰富惹味特别!

🍋甜品(柚子柠檬挞)
推介❗️清香柚子加柠檬,酸酸甜甜好开胃好清新,配上香脆牛油挞底,so fresh!

🍫甜品(咖啡朱古力蛋糕)
醇香咖啡配上甘香朱古力,成个甜品唔会太甜,少少咖啡甘香,好好味!

🍰甜品(芝麻蛋糕)
厨师好有心思,将芝麻蛋糕做咗一层层渐变色,饼底系用黑芝麻焗成,香脆可口,软滑奶冻配上香脆饼底,层次丰富!

食到饱饱咁走,真系好满足,下次要再去过,唔知下次又系咩餐单呢?😋

♡ —————————————————— ♥️

Amino @amino.hkg
地址:柴湾嘉业街18号明报工业中心A座12楼10号舖

#eatigo #eatwithdiscount #hkfoodie #hkmommyblogger #hkfood #hkeat #hkinfluencer #香港好去处 #打卡餐厅 #香港美食 #隐世法国餐厅 #柴湾 #明报工业中心 #订座优惠 #荤素共食