2018-01-19
抹茶及绿茶周末下午茶自助餐 周六及日 $148 公众假期 $168 评分: 6/10 绿色控大爱😍全部都系绿色!好益眼喔!除左咸食,面食,法式薄饼,雪糕外,仲有今期主打既绿茶系列 1️⃣🍖抹茶香酥排骨 炸得几脆,抹茶味就无咩啦 2️⃣🐓抹茶芝士鸡排 肉系juicy既,但抹茶味就弱d啦 3️⃣🍜鲜虾绿茶冷面 连只虾都系浸过绿茶😂😂冷面既面质有d淋 4️⃣🍰抹茶芝士蛋糕 口感湿润,带抹茶香,食一旧都几滞下 5️⃣🧀抹茶流心芝士挞 唔流心,偏近软身🖖🏻面头洒上抹茶粉🤔抹茶味唔太出🤔我反而想抹茶同芝士mix埋 6️⃣🥖抹茶Eclair 外边抹茶,咖啡cream,整体好甜 7️⃣🍮绿茶奶冻 最好食既一款!质感滑身,而且绿茶味好重 8️⃣🍯蜂蜜柚子绿茶啫喱 绿茶味有既,但配搭有d怪🤦🏻♂️偏甜 9️⃣🍥日式绿茶忌廉卷蛋 淡淡绿茶香,蛋糕几松软 🔟🍵绿茶纸杯蛋糕 抹茶忌廉芝士,口感稠身,都几甜下 注意: 款式每次都会有少许不同架总结: 食物中规中矩,抹茶发挥得唔太够,唔太够喉喔日期︰1月13日至4月15日期间,逢周六、日及公众假期 时间︰2:45pm-5pm
1️⃣🍖抹茶香酥排骨 炸得几脆,抹茶味就无咩啦
2️⃣🐓抹茶芝士鸡排 肉系juicy既,但抹茶味就弱d啦
4️⃣🍰抹茶芝士蛋糕 口感湿润,带抹茶香,食一旧都几滞下
7️⃣🍮绿茶奶冻 最好食既一款!质感滑身,而且绿茶味好重
9️⃣🍥日式绿茶忌廉卷蛋 淡淡绿茶香,蛋糕几松软
🔟🍵绿茶纸杯蛋糕 抹茶忌廉芝士,口感稠身,都几甜下
注意: 款式每次都会有少许不同架
总结: 食物中规中矩,抹茶发挥得唔太够,唔太够喉喔