2011-10-27
原来啲crepe系用一层牛油纸+一层类似西餐厅舖枱嘅纸包住, 到食果时再遂少遂少揻开啲纸黎食感觉有啲似食甜筒, 不过由于crepe系淋身嘅, 所以食嘅过程都几狼狈, 啲料好容易会令成个crepe跌出黎用2层纸包住, 真系唔太环保, 可能系因为可以悭水悭力唔洗洗刀叉碗碟啩用$45买左3张$30嘅Q庞, 一心以为可以当$90黎用, 于是拣左3款分别$26,$29同$34嘅crepe点知到落单, 个店员先话每张Q庞只可以买1款crepe, 唔可以夹埋当$90黎用, 但Q庞上面根本无写明于是N先生同店员讲要再谂谂, 当时客人并唔多, 但系佢就好似唔多耐烦咁我地最后拣左香蕉可可酱吉士, 草莓焦糖吉士 & 草莓酱草莓忌廉3种口味嘅crepe咦? 我地明明睇住店员即叫即整咖㖞, 但系点解食落冻冰冰嘅? 谜底俾N先生解开左, 原来热刺刺嘅系用黎整咸味嘅草莓酱草莓忌廉系我地嘅飞弗, 学N先生话斋: "草莓梗系配cream尼食最正啦!" 尼个配搭真系绝配到无朋友香蕉可可酱吉士都唔错, 但草莓焦糖吉士就较干身, 馅料出奇少, 加上薄饼底本身无乜味, 所以不太好味舖头细细, 都算干净企理, 但系得1张大枱+梳
我地最后拣左香蕉可可酱吉士, 草莓焦糖吉士 & 草莓酱草莓忌廉3种口味嘅crepe 咦? 我地明明睇住店员即叫即整咖㖞, 但系点解食落冻冰冰嘅? 谜底俾N先生解开左, 原来热刺刺嘅系用黎整咸味嘅
舖头细细, 都算干净企理, 但系得1张大枱+梳化椅, 其他都系啲高凳同好细嘅枱, 唔太好坐; 食物质素ok, 但有改善空间