2021-11-07
呢间modern Japanese fusion 餐厅位于置地广场嘅5 - 6楼, 6楼系lounge bar,5楼系Dining嘅地方,之前walk in 嚟过几次,所以只坐过喺lounge bar 嘅位置,印象唔错,无论系环境、气氛,食物质素都几好,但今次系庆祝生日所以我哋一早book咗喺5楼嘅餐厅座位。本身都有d期待嘅,但系喺旋转楼梯落到去之后,waitress 就示意我地坐喺楼梯隔离嘅呢张枱,我个心即时沉咗一沉,坐喺度嘅感觉就好似俾人isolate咗咁嘅款,完全冇气氛,仲要坐喺outdoor 门口隔离,成个感觉就好似坐咗喺all you can eat 嘅resto咁,食完我哋已经急急脚走人,坐多1秒都唔想🥲曾经request过转出outdoor,因为出边靓d同埋气氛好d,但系waiter话已经reserved左比其他客人,但最后我哋走嘅时候张枱都仲系冇人坐嘅☹️ 如果再有下次嘅话,我都系会拣坐返喺6楼个lounge,感觉chill d, 有气氛啲,影张相都靓啲!天气唔系咁热嘅话建议book枱嘅时候一定要request坐outdoor !🥲食物质素方面都算系中上嘅,食材新鲜,火候
食物质素方面都算系中上嘅,食材新鲜,火候拿捏恰到好处,cocktail还好,不过好似冇以前咁好饮,唔知系咪俾个环境影响咗呢🤔