2022-06-03
如果要拣a cup of tea, 我谂我都系会拣抹茶🍵 味道够signature, 放入唔同既甜品出黎既效果都好好🍮🍨🍡 天气又热又焗, 一于黎个透心凉既抹茶甜品feast店主既蕨饼系每日新鲜自家制, 就系因为坊间食到太多因解冻后口感唔好, 所以呢度既出品系店主自研食谱架好有心机 真心欣赏呢种对美食既坚持!抹茶味净系粉都用左两款唔同, 外面洒上既系无咁易潮湿既岚山小山园🍵, 而淋上去既抹茶蜜就系浓稠既静岗抹茶蜜🍯 整体涩甜适中, 最紧要系口感烟韧🥰 买走一杯杯做 #散水饼 都正!🍡堂食既甜品大推窝夫!🧇用比利时窝夫够哂外脆内松, 富牛油香🧈 配埋绵密既忌廉同抹茶雪糕黎食超正!最开心系有丰富toppings: 烟韧既白玉同抹茶丸子🍡、蜜红豆、黄豆粉蕨饼, 真系好丰富, 两个人share岩岩好饮品都叫左抹茶!不过今次系倒入有香甜果肉既士多啤梨🍓梳打, 除左做出渐层效果, 用较涩既抹茶🍵估唔到同甜甜既士多啤梨味道又几夹, 唔会一个遮盖另一个, 有埋sparkling真系凉爽哂🧊 最紧要系呢度环境细细地但几好坐, 估唔到吧枱但张椅子够高就可以坐好耐, 白蓝调、好多干花摆设同吊篮植物, 仲有柔
日式手工蕨饼
Japanese Warabi Mochi
堂食既甜品大推窝夫!🧇
Japanese Matcha Waffle
日式抹茶窝夫
Japanese Matcha Waffle
饮品都叫左抹茶!
Matcha Strawberry Soda
抹茶士多啤梨梳打
最紧要系呢度环境细细地但几好坐, 估唔到吧枱但张椅子够高就可以坐好耐, 白蓝调、好多干花摆设同吊篮植物, 仲有柔和既音乐都令人好舒服
店主见我一个人黎都会同我倾下计, 但我忙紧果阵都会比空间我做野, 系间非常亲切友善既cafe