2024-04-30
L.Place 新开咗莆田,环境又靓又光猛,有好多梳化位,好好坐,仲有lunch set可以选择添!椒盐猪手:两片起order,椒盐猪手外皮酥脆,口感有嚼劲,椒盐味道鲜美浓郁,带有微辣,好香口。莆田荔枝肉荔枝与嫩滑嘅肉排真系好夹,口感鲜嫩多汁,啖啖都食到荔枝嘅甜美,酸酸甜甜。福建特色海蛎煎海蛎节独有嘅菜式,卖相金黄,口感鲜美,味道鲜咸带有海蛎嘅原汁原味,令人回味!炖汤: 建莲排骨雪耳汤排骨炖得软软,汤汁清澈入口甘甜,唔错!小食拼盘有多款选择,我哋拣咗卤水嫩豆腐、冰镇苦瓜、虾苗拌紫菜、家乡炆笋干,款款都有独特风味,一人想试多几款啱唒。主食兴化炒米粉米粉绵软细滑,好吸汤,口感鲜嫩顺滑,各种配料都算多,有蛏子、鸡蛋、紫菜等,啖啖都觉得好鲜味。经典腊味包菜饭包菜脆嫩,腊味丰富,入口有咸香,味道丰富,睇落细细碗,但其实食落都几饱肚,好满足🌸
椒盐猪手:
莆田荔枝肉
福建特色海蛎煎
炖汤: 建莲排骨雪耳汤
排骨炖得软软,汤汁清澈入口甘甜,唔错!
小食拼盘
主食