2018-07-15 50 浏览
继铜锣湾Husain place嘅pop up store, 百味堂再系尖沙咀海港城开新店!新店同样推出2款限定雪糕🍦。新鲜芒果牛奶雪糕($78)尖沙咀新分店推出本店限定*嘅原个吕宋芒牛奶雪糕🍦,原个吕宋芒㖞👀,好似落足本咁,听到都兴奋😆。芒果部分切粒🔪;部分打蓉,芒果都几甜,不过未算非常有果香。牛奶雪糕🍦感觉好细滑,冇沙冰粒,比铜锣湾分店好食。济洲抹茶意大利芝士牛奶雪糕($78)终于系香港🇭🇰草根姐妹👭韩国特有嘅💩💩形雪糕而家香港都有得食。牛奶雪糕一如往常滑溜唔会腻,但抹茶味🍵不突出,反而似食紧黄豆粉雪糕🍦。雪糕下面放了意大利芝士🧀和吸满了Espresso嘅手指饼🍪,说实话,手指饼先系最惊惊之处😋,手指饼咖啡味☕️强烈,好香好好食,建议大家配埋雪糕食味道更好呢!手工果酱多士($58)除左雪糕蛋糕草根仲试埋多士🍞,听讲果酱每隔一段时间就会转。呢一期系无花果酱,唔好话草根姐妹唔提醒大家呀☝🏻,无花果酱系时令野,过咗就冇嫁啦!平日好少食无花果酱,味道都几特别,酸酸甜甜,好清香,不错喔👅。另外一边落咗韩国牛油,牛油味较淡,个多士要$58都几贵啊🙈。

新店同样推出2款限定雪糕🍦。

新鲜芒果牛奶雪糕($78)

济洲抹茶意大利芝士牛奶雪糕($78)

手工果酱多士($58)