2015-07-27 2814 浏览
祝我生日快乐^^ 生日既晚上同两位好朋友黎i-square食sushi! 呢度既环境比起朗豪坊好好多大好多, 而且私隐度都几高, 挺适合谈心的其实食物就唔止嗌左咁少既, 不过太肚饿有啲唔记得影就食左啦@@刺身-只点了带子和三文鱼各一份。两样都好新鲜, 而且雪得够冻, 忍唔住想encore!小食-鸡软骨炸得岩岩好, 唔会太脆又有少少肥肥地既口感, 点埋佢橙色既sauce食味道好夹! 牛舌系友人极力推介, 一份有四块上面有啲葱同炸蒜, 牛舌表面炸过, 外脆内软, 食落口成浸so味, 真系无推介错!南瓜同蕃薯天妇罗炸粉唔会好厚, 两样都好甜!寿司-整体黎讲都几好味, 饭唔会太大旧, 亦无落太多寿司醋令到啲饭好酸! 三交鱼爱好者表示三文鱼全都好好食, 而我就中意食蟹棒, 如果多啲沙律酱加少少芝士就仲好味!cocktail-生日咁开心, 每人嗌左杯cocktail!我𠮶杯无记错系"sex on the beach"..有啲咩其实唔太记得, 好似有西柚, 橙, 酒系rum? 酒味唔算好浓, 不过可能因为西柚关系, 饮落有少少苦!

2015-07-20