2024-08-03 6542 浏览
心目中第一嘅大排档 间唔中就会好想食🔥 仲要喺港岛超方便我😛 有冷气又阔落😍每人菜式都超高质 有啲仲系原创 同朋友聚会系超级推介⸜( ´ ꒳ ` )⸝♡︎❣️拔丝咕噜肉 $108每台都叫嘅咕噜肉 正宗嘅做法加入麦芽糖系会拉丝✨🥰粉浆够薄够脆啖啖肉劲爽‼️ 食得出部位系靓 唔会好硬或者好肥🐖 仲要有成十几旧肉😜甜酸酱汁系精华 劲开胃🤤 其他青红椒洋葱 加上呢个汁都好食🫑🧅 ❣️干烧虾油粉丝煲 $138食过返寻味啊‼️ 呢个粉丝真系必食🥹唔知点样做到干身得来又索满汁💦 粉丝蛋肉碎绍菜呢个咁简单嘅组合配上鲜虾同虾油 竟然可以咁好食✨🦐🦐上枱系滚烫唔想佢㶶就要勤力啲捞匀 但我觉得有少少㶶仲好食₍ᐢ⸝⸝› ̫ ‹⸝⸝ᐢ₎❣️小炒王 $138正宗大排档必食🫶🏻 非常鲜味令我改观🤩韭菜花好嫩 完全唔会咬唔烂摄牙罅😬 鱿鱼竟然系用炸 个海味更加浓缩咗 边位好似食紧零食咁脆🦑 另外仲有腰果菜脯白饭鱼虾米🐟🦐 口感同味道都好丰富多变🥹❣️椒盐濑尿虾 佢哋都有啲季节性Menu 😛 第一次食到咁大只嘅濑尿虾😱 系特大斑马濑尿虾🦓🦐话系椒盐其实好似避风塘咁用好多炸蒜cover住 超级惹味啊‼️ 虾壳好容易剥 钟意可以啜个壳嘅味😋

❣️拔丝咕噜肉 $108
每台都叫嘅咕噜肉 正宗嘅做法加入麦芽糖系会拉丝✨🥰

❣️干烧虾油粉丝煲 $138
食过返寻味啊‼️ 呢个粉丝真系必食🥹

❣️小炒王 $138
正宗大排档必食🫶🏻 非常鲜味令我改观🤩
另外仲有腰果菜脯白饭鱼虾米🐟🦐 口感同味道都好丰富多变🥹

❣️椒盐濑尿虾
话系椒盐其实好似避风塘咁用好多炸蒜cover住 超级惹味啊‼️ 虾壳好容易剥 钟意可以啜个壳嘅味😋 原来濑尿虾肉好似龙虾咁都好弹🤩 仲要由头到尾都有虾膏好癫🥰
  • 拔丝咕噜肉
  • 干烧虾油粉丝煲