2020-05-29
经开太子,顺便去左呢间朋友介绍嘅西餐厅试下餐厅设有室外与室内2 part,就算食烟嘅朋友都可以一路饮酒倾计、一路食烟,烟瘾起时都唔使食食下野要行开食支烟👍🏻不过天气开始热,对于唔食烟嘅我,梗系拣室内啦😆室内装修充满怀旧感觉,大大盏嘅水晶灯,加上昏黄嘅灯光,好抢眼﹗就算坐嘅櫈都好有手工味道,唔似一般机制嘅櫈,坐得好服🥰餐厅环境真系好啱搞聚会,如果唔系第2日要返工,我地一定会叫返杯手工啤酒饮下、倾下计食物都唔错,尤其系不得不赞佢嘅小食:烧牛骨髓同埋鸡翼,简直超水准﹗﹗﹗烧牛骨髓配多士烧过后嘅牛骨髓呈软膏状,表面有烧得香脆嘅蒜蓉。捞匀后搽系松脆嘅法包上面真系好正🤤怕口感油腻的话仲可以加几滴🍋汁🤗119脆辣鸡翼餐厅嘅鸡翼表皮好香脆,而且有底味,内里juice嫩滑。以为咁就完?梗系唔止啦!佢点睛嘅地方系旁边𠮶酱,🧄味好香浓,配埋鸡翼简直一绝👍🏻👍🏻👍🏻
不过天气开始热,对于唔食烟嘅我,梗系拣室内啦😆
烧牛骨髓配多士
119脆辣鸡翼