2020-05-01
一直都好想试呢间纽约式嘅意大利餐厅早排见到佢嘅black series lunch set 好抵食 于是就心郁郁去左试🤭平时lunch set $388/person 而家$208就食到🙆🏻♀️(但个优惠暂时已经完结左).餐厅装修系呈欧陆式设计 仲挂上大型吊灯 整体感觉都好比人感觉到好classic环境同气氛都几出色 有唔少人都会拣黎呢度庆祝生日🥳要吹毛求疵嘅话就系啲碗碟崩崩地 系高级餐厅黎讲有啲失色🧐.🔸Black series lunch set $208/ person一坐低就送上芝士块 (虽然我无乜点食🤭)跟住就有热辣辣嘅蒜蓉包 食落微微香脆 蒜蓉味都好够🍞另外仲有四片薄薄嘅salami 食落有口感之余仲有咸香.1️⃣ Spicy Rigatoni Vodka呢道菜系Carbone嘅signature dish好多人食完都赞不绝口 搞到我系未食之前就已经超级期待🤭但可能期望太大所以食落有啲失望🙍意粉系调味方面的确做得几出色酱汁亦好平均咁沾系意粉度食落有啲似肉酱意粉 由于加上蕃茄/洋葱/辣椒等等 所以味道食落更rich同醒胃 情不自禁会系咁食😂但唯一败笔就系上枱个阵 啲意粉已经唔系好
(但个优惠暂时已经完结左)
环境同气氛都几出色 有唔少人都会拣黎呢度庆祝生日🥳
要吹毛求疵嘅话就系啲碗碟崩崩地 系高级餐厅黎讲有啲失色🧐
一坐低就送上芝士块 (虽然我无乜点食🤭)
跟住就有热辣辣嘅蒜蓉包 食落微微香脆 蒜蓉味都好够🍞
但可能期望太大所以食落有啲失望🙍
意粉系调味方面的确做得几出色
酱汁亦好平均咁沾系意粉度
但唯一败笔就系上枱个阵 啲意粉已经唔系好热
应该系为左迎接black sheep week 所以一早就整好左一大兜🧐
有啲可惜 如果唔系应该好食好多😫
2️⃣ Chicken Parmesan
呢道菜外型好似pizza 但pizza底其实就系鸡肉黎
上面铺左芝士同蕃茄酱
由于铺左酱汁 所以鸡肉食落口感唔太脆同埋肉质偏厚实 唔太喜欢😕
仲有同意粉一样嘅问题... 完全唔热嘅😶
食左一块已经有啲济 食唔落第二块了🤭
3️⃣ Nutella Gelato
Gelato上枱前 已经溶左三分一......
应该放左一阵先再serve比客人 有点失望
整体个味道就 正正常常啦😪
简单黎讲 价钱比起平时真系平好多
但set嘅食物款式选择偏少
有部分菜式 例如牛肉他他今次都无机会试到
虽然今次体验好一般 但我都应该会再访 因为仲有其他菜式想试🤭