2010-09-05 25 浏览
屋企附近新开左呢间waffle店,已经见到佢几日,一直想试但未有机会~ 是日终于下定决心系返屋企前买黎食下当下午茶,平日经过都见到有d人帮衬下,谂唔会太差挂~~下午 4 点几 5 点黎到一个客人都无,系门口望下有咩选择,就有个店员出黎招呼,由于未食过就直接叫佢介绍啦。佢话如果钟意朱古力既话可以试下佢地既「奥斯窝夫」,我谂系类似招牌菜既物体挂~ 佢话入面系有朱古力曲奇 + 软心朱古力,仲可以加雪糕添~ 不过由于我唔系即刻食所以都无加雪糕,相信加埋雪糕一齐食会仲好味~~~由于佢系即刻整,所以要系门口等下,不过都唔系等左好耐,大概 5 分钟到啦。店外贴住话所有材料都系天然(?),同埋保证低脂健康等等(类似啦),唔理咁多,最紧要好食就得啦,虽然我觉得咁多朱古力都唔方低脂得去边~~~店内所有人都系年青人,非常后生既样子,唔知系咪又系年青人创业呢?终于个窝夫整好啦,见佢加d朱古力酱,再加d cream,再渗d糖霜系面... 咁就食得啦。由于系即制,所以入口真系热辣辣,个人都觉得应该即买即食~ 表面脆卜卜,都算外脆入软的,有蛋香,不过入面既感觉都系几干身下。食落去其实唔系好食到oreo既感觉,可能俾

由于系即制,所以入口真系热辣辣,个人都觉得应该即买即食~ 表面脆卜卜,都算外脆入软的,有蛋香,不过入面既感觉都系几干身下。食落去其实唔系好食到oreo既感觉,可能俾朱古力既味道盖左,反而朱古力味真系几浓,朱古力未至于太甜,不过加埋朱古力酱都几「漏」的,连埋d cream一齐食感觉好d~~~~

我谂喜欢朱古力的应该会觉得几好,但我谂我下次如果再食应该都系会选择生果或者起码唔好咁多朱古力的,加个雪糕球就最正~~~~

如果认真要俾我会俾ok面的,不过新店子始终仍有进步空间,都系俾个「爱的鼓励」大家啦。=))))
店外贴著不同款式的图片
奥斯窝夫
5 分钟 (外卖自取)