2022-05-16
🇯🇵高质18贯omakase🤪系列—▫️餐厅: 鮨胜▫️地点:全香港只有1️⃣间分店九龙城龙岗道31号号地下▫️营业时间⏰:星期一至日12:00–15:0019:00–22:30 (星期三休息)▫️价钱:~$200+—美味:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵+0.3🇯🇵环境:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵价钱:💰💰💰💰服务:👨🏻🍳👨🏻🍳👨🏻🍳👨🏻🍳—👧🏻第二次食omakase ☺️☺️觉得又系一次新体验🧡🧡寿司🍣一件件咁上🤩摆盘好靓🥰好多鱼都系第一次听同食☺️☺️~📍 秀·厨师发办 SHUU OMAKASE▫️头盘:🦑酱烧乌贼卷➡️啲酱汁既烧味同🦑🦑好夹,仲超弹牙.▫️热食:炸金鲷🐟➡️系炸得超级香脆,依款鱼系几劲贵嘅鱼,连皮都食得😁冇骨❤️.寿司🍣1️⃣樱鳟➡️三文鱼既兄弟😁😁好似样,比三文鱼既油脂更多,更有口感2️⃣烟熏油坊主➡️第一次听食款鱼,烟熏味都食得出,好弹牙3️⃣喜知次➡️都唔系第一次听,好鲜甜4️⃣中吞拿鱼腩➡️同个汁好夹,仲有啲入口即溶嘅感觉5️⃣黑鯥6️⃣真名鲣.刺身1️⃣海鳗鱼苗➡️滑到咬唔到,好似suk一声入咗喉咙2️⃣金目鲷➡️有咸酸汁同木鱼花,好jeng3️⃣岩手县紫海胆➡️完全唔腥,成只上🤩creamy,仲好大旧3️⃣萤光鱿鱼冲渍➡️鱿鱼好爽口,仲滑lulu😁加埋
▫️餐厅: 鮨胜
▫️地点:全香港只有1️⃣间分店
九龙城龙岗道31号号地下
▫️营业时间⏰:星期一至日12:00–15:00
19:00–22:30 (星期三休息)
▫️价钱:~$200+
美味:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵+0.3🇯🇵
环境:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵
价钱:💰💰💰💰
服务:👨🏻🍳👨🏻🍳👨🏻🍳👨🏻🍳
~
📍 秀·厨师发办 SHUU OMAKASE
▫️头盘:🦑酱烧乌贼卷
➡️啲酱汁既烧味同🦑🦑好夹,仲超弹牙
▫️热食:炸金鲷🐟
寿司🍣
1️⃣樱鳟
➡️三文鱼既兄弟😁😁好似样,比三文鱼既油脂更多,更有口感
2️⃣烟熏油坊主
➡️第一次听食款鱼,烟熏味都食得出,好弹牙
3️⃣喜知次
➡️都唔系第一次听,好鲜甜
4️⃣中吞拿鱼腩
➡️同个汁好夹,仲有啲入口即溶嘅感觉
5️⃣黑鯥
6️⃣真名鲣
刺身
1️⃣海鳗鱼苗
➡️滑到咬唔到,好似suk一声入咗喉咙
2️⃣金目鲷
➡️有咸酸汁同木鱼花,好jeng
3️⃣岩手县紫海胆
➡️完全唔腥,成只上🤩creamy,仲好大旧
3️⃣萤光鱿鱼冲渍
➡️鱿鱼好爽口,仲滑lulu😁加埋呢汁酸甜,好开胃
4️⃣大拖罗芥末籽
好juicy,油脂味分布好好,配咗芥末籽食冇咁饱腻
其他
1️⃣吞拿鱼手卷
2️⃣舞茸鲷鱼汤
3️⃣黑松露野菌茶碗蒸
4️⃣江户前海绵蛋糕
5️⃣静冈赤肉蜜瓜
—
#好西 #打卡 #日本 #刺身 #正餐 #夏天美食 #HongKong #美食 #刺身 #omakase #iphoneonly#instagood #烧肉 #bestoftheday #九龙城#amy_in_kowloon #烧烤https://www.instagram.com/p/CdnZdPdJtQF/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
🇯🇵🇯🇵🇯🇵🦑🦑