2021-08-29
2083 浏览
一早黎到Kitchen食早餐,拎咗最后一个窗边卡位。前一日3点checkin即扫QR code,已经每一个time slot都已经满晒,再排队问职员佢都唔知点处理(房package包早餐)。最后直接去餐厅问,原来几个timeslot都仲有位,应该系系统有问题。如果大家用QR code book唔到,可以直接去餐厅问冻盘有沙律有cold cut。比较开心系有多款芝士,可以配饼干食。日式食物有寿司、冷面、日式蒸蛋。冷面啲面冇咬口,咬落去好mushy。日式蒸蛋好食,虽然佢放喺热盘上面,但只系只碗热,蛋就唔太热。可能系怕太热啲蛋会变「鞋」,但系热啲会好食啲。热食中西式早餐都应有尽有。去counter可以请厨师煮蛋,我地要咗一份芝士蘑菇奄列,一份半熟太阳蛋。热食之中虾饺烧卖都好好食。佢仲有一个counter系自选配菜嘅粉面,有四款汤底可以拣。最多人拣黑蒜汤底。我就冇要粉面,拣蕃茄汤底要咗一份全素菜。佢应该系我见过最多烘焙食品款式嘅酒店早餐。小朋友见到各种冬甩都好兴奋。我地试咗牛角包同葡挞。虽然热,但系两款都冇酥皮又薄又脆嘅口感,反而吸咗好多水气,口感黏糊,好似隔夜酥皮包咁。雪柜有各式水果同乳酪,
雪柜有各式水果同乳酪,仲有捞咗各种水果嘅奇亚籽。
我觉得自助早餐算多选择。我早餐口味比较清淡,通常系食生果/乳酪。佢就钟意比较多款丰富饱肚。我地两个都食得好满足。
望住海景食早餐特别chill,staycation早餐食出去旅行嘅感觉❣️