2025-01-07
距离东涌outlet 10分钟路程海堤湾畔𠮶边,有一间主打泰式、印度菜嘅餐厅「Mint & Basil 」,环境优雅,座位都多,好适合同家人或朋友聚会,无论室内定户外嘅位置都好舒适。🔸酸辣椰奶鸡汤🐥除咗冬阴功之外,呢款泰式椰奶鸡汤都系开胃之选,椰奶的香甜同酸辣的味道好match,饮完一啖好上瘾好想再继续饮🤣🔸炭烧香茅西冷牛肉🐮本身以为系一块块嘅牛扒,估唔到摆盘卖相令人惊喜,牛肉卷住香茅,牛肉腌得入味,仲可以配埋粉丝食,点上泰式酱汁更加有风味!🔸黄咖喱蟹肉、蒜蓉烤饼🦀🥘黄咖喱蟹肉嘅味道好浓郁,唔会好辣, 十分惹味,蟹肉嘅份量好多。我哋额外叫咗蒜蓉烤饼,点咖喱食就一流!🔸Mint & Green Apple Lemonade 🍸朋友要嘅呢杯Mocktail味道清新,完全系消滞解腻嘅好选择!📍#Mint&Basil (#东涌美食)#东涌 东涌海滨路8号海堤湾畔地下K号舖
🔸酸辣椰奶鸡汤🐥
🔸炭烧香茅西冷牛肉🐮
🔸黄咖喱蟹肉、蒜蓉烤饼🦀🥘
📍#Mint&Basil (#东涌美食)
#东涌 东涌海滨路8号海堤湾畔地下K号舖