2016-01-03 428 浏览
男朋友知我钟意食生蚝,就带我黎呢度食。我地大约1:30到,店入面坐左3枱客,我地叫左个weekend set,包括salad or soup, seafood platter,main course, dessert 。有汤或者沙律,汤系周打蚬汤,我地想开开胃,所以拣左green salad 。沙律菜好新鲜,配埋意大利黑醋,完全能够醒胃!seafood platter,有5款不同国家既生蚝,每款2只,一共有10只,另外仲有2粒带子,4只虾。生蚝非常新鲜,壳边既群边仲识郁,老板娘都有话我地知又边只淡味开始食起。食到最浓味既智利生蚝,一入口海水味好重,但过后,蚝既甜味就出黎,好味到不得了!带子虽然细粒,但都好甜。主菜我地拣左西冷扒同pizza,西冷扒我地要5成熟,肉质好淋,似肉眼多过西冷。食落仲有炭烧既味道,都几好味!pizza 啲芝士好吸引!!仲要铺满整个pizza面,食完呢个pizza已经饱到不得了,可能食左劲多芝士,hehe !!最后到甜品,今日有2款,tiramisu 同banana cake ,我地每样要一件。呢件tiramisu完全岩晒我,都算系正宗既意大利tiramisu,如
男朋友知我钟意食生蚝,就带我黎呢度食

green salad
沙律菜好新鲜,配埋意大利黑醋,完全能够醒胃!

seafood platter
!带子虽然细粒,但都好甜。
sirloin steak
。食落仲有炭烧既味道,都几好味
pizza
pizza 啲芝士好吸引
!!
tiramisu
最后到甜品,今日有2款,tiramisu 同banana cake ,我地每样要一件。呢件tiramisu完全岩晒我,都算系正宗既意大利tiramisu,如果酒味再多啲会更香
banana cake
banana cake 反而少左惊喜,两大旧香蕉夹喺中间,冇咩特式。
整体黎讲都好好味呀!以$298呢个价钱,能够食到咁多野,又有生蚝食,都算抵食
!如果有兴趣黎食既朋友,午餐会比较抵,因为同样既set,夜晚要$398。
不过最估唔到既系,原来冇餐饮,二百几蚊个餐,连一杯饮品都冇,有点儿失望
2016-01-02
seafood platter