2014-09-18 2969 浏览
呢间冰室位于荃湾citywalk附近,同普遍既冰室一样,7点钟就会闩门。今次赶到系闩门前黎食,味黎之前已经听过最出名既火腿奄列。一场黎到又点可以唔试下呢?一行4条友,当然冇可能净食奄列就饱啦,仲叫左猪扒包,炸云吞等等既小食。我觉得个猪扒包都唔差既,猪扒既味道几香,几大件下,分4份黎食,每人都可以分到一部分已经好劲。唯一系个包硬身得滞,可能炸过既关系,一路食一路跌包碎。云吞就炸得岩岩好,够脆但又唔觉得热气,配埋酸辣酱仲好味。好喇,入正题,火腿奄列由于大份既关系,所以制作需时,食哂所有野先黎,不过唔紧要,有得食就得。一望到旧奄列真系O哂咀,平时食开系平既,今次呢个系凸起,有厚度既,用叉吉开,发现入面系实心,有蛋既,唔系空心得个样。虽然食落同普通蛋或奄列冇分别,但志在食个size haha,一份奄列出个人分都仲得,所以唔好贪心叫一人一份,会食死你。除左野食,仲叫左2杯野饮既,系菠萝冰同朱古力两杯都OK既,有冰室既感觉,可以再试,不过就建议4个人食就好,因为个到全部都系4人卡位同较窄,而且4个人已经够share野食 haha。
云吞就炸得岩岩好,够脆但又唔觉得热气,配埋酸辣酱仲好味。

好喇,入正题,火腿奄列
除左野食,仲叫左2杯野饮既,系菠萝冰同朱古力