2023-10-15 97 浏览
📍 The Pizza Pig (荔枝角)最近好想食西餐,但又唔知有咩好餐厅🍴有朋友介绍我食呢间,话pizza同意粉都好食😋晚餐同男友谂唔到食咩,就食佢啦!一入到餐厅🍴环境气氛己经好舒服😌好宁静!🔸 炸鱼薯条外酥内嫩又 Jicy的炸鱼淋上些许柠檬汁🍋口感更加丰富与清爽👅配上店家手工制作的经典他他酱,非常夹👍鱼既肉质好嫩滑唔会炸得太耐🐟炸粉唔会太厚 ,切开𠮶阵炸粉同鱼肉亦都分开晒好难完整咁成旧食到🐠🔸 蕃茄肉丸芝士意粉蕃茄汁🥫芝士可以做到每条意粉沾满,好满足😌肉丸有煎过,令肉味更特岀,唔会有雪藏味!🔸 招牌鬼马“猪〞意薄饼材料好丰富,pizza 一食落去,啖啖肉,好丰盛既感觉,招牌手撕猪手、意大利香草肉肠、辣肉肠、火腿、烤灯笼椒、红洋葱、水牛芝士、蕃茄酱🥫热辣辣上枱,一拎起就做到拉丝感,好治愈❤️‍🩹芝士🧀️溶入薄饼之中,以簿底形式,唔会食到好饱👍仲有肚可以食其他野食😍
📍 The Pizza Pig (荔枝角)
最近好想食西餐,但又唔知有咩好餐厅🍴
一入到餐厅🍴环境气氛己经好舒服😌好宁静!

🔸 炸鱼薯条
外酥内嫩又 Jicy的炸鱼淋上些许柠檬汁🍋
口感更加丰富与清爽👅
配上店家手工制作的经典他他酱,非常夹👍

🔸 蕃茄肉丸芝士意粉

🔸 招牌鬼马“猪〞意薄饼