2024-10-14
今日放工去诚品拎书👀顺路跟左我frd去觅食,日式居酒屋周不时都食,但依间款式真系选择最多的头几间🤣睇左我成十五分钟先拣到,而且估唔到pizza仲好食过出面既pizza专门店🤩由于我frd好钟意食卷物所以都陪佢试左三款😂最后加多左个铁板烧的走地鸡同一款刺身,最后竟然饱到薯条都食唔哂!又做大哂鬼,要检讨下先得🙏🏻✨明太子什菌地鸡薄饼 $118第一份上菜系PIZZA,上面铺满咗明太子,走地鸡,同埋什菌,好丰富😋明太子嘅咸香味好特出,饼底好脆,最最最重要系芝士够多😍烤到微焦,而且有种几特别嘅奶酪味道,超惹味!✨海胆右口鱼边虾卷 $78海胆虽少但味道好浓,依个价钱绝对抵食🤓右口鱼边轻轻火灸烧过,有逼到油脂出黎,炸虾都仲系热辣辣🔥staff话唔洗豉油就食得,讲得啱!我觉得系3款卷物最好味☺️✨黑松露牛油果软壳蟹卷 $118黑松露好香,味道唔会太抢,上面仲有少少蟹肉丝🦀软壳蟹脆得黎好味,牛油果绵滑,整体感觉不错,但如果可以三件就好了,可以留肚食其他哈哈😆✨四重芝士炸虾卷 $48炸虾同刚刚的一样,但依款就系芝士爱好者必试,四重芝士真系超浓🧀配埋炸虾真系好夹,依间选用嘅芝士系几出色😎✨京葱地鸡(芝士忌廉汁
✨明太子什菌地鸡薄饼 $118
✨海胆右口鱼边虾卷 $78
✨黑松露牛油果软壳蟹卷 $118
✨四重芝士炸虾卷 $48
✨京葱地鸡(芝士忌廉汁) $68
京葱同地鸡嘅组合经典,鸡肉几嫩,不过鸡皮比例相对多一啲,京葱嘅清甜味同芝士忌廉汁都恰到好处👍🏻
✨三文鱼刺身(四切) $58
新鲜!好厚!本身想叫三文鱼腩,但卖哂好伤心🙂↔️
✨抹茶牛奶 $48
抹茶淡雅苦香,牛奶顺滑甘甜,口感柔和之余几解腻🍵