招聘中
月薪 (面议)
$12,000-$15,000
月薪 (面议)
2017-11-28 450 浏览
今日午餐个饭盒分量比较少,所以放学去 同学生补习时觉得有啲肚饿, 四周揾一啲比较健康嘅下午茶, 一个人食唔想食成个大家乐或者大快活𠮶啲下午茶餐, 呢个时候咁啱经过争鲜💕 第一次见到有小蕃薯买😱$12 虽然比起街市贵唔知几多倍,但佢可爱嘅样已经掳掠了我嘅心😻见到佢鲜艳嘅紫色令我口水流个不停, 细细粒圆碌碌胀卜卜好可爱呀😍😍😍一打开个盒盖已经闻到好香嘅番薯味, 系自然嘅香气呀🌱🍠, 好过食烧卖鱼蛋肠仔𠮶啲人工食品。一咬落去甜味涌出嚟, 唔知佢有冇用糖水煮过, 但我谂大部份甜味来自番薯本身, 明显食得出唔系砂糖嘅甜。 仲有质感好棉 好软熟, 有一刻我真系觉得自己喺度食紧番薯蓉, 放入口即溶, 唔驶点样咬, 睇嚟水溶性纤维都几高添, 简直就系下午茶健康之选😎😎😎原来争鲜依家出咗好多其他嘢食, 连椰子批 芝士蓝莓蛋糕 栗子 椰青水都有, 价钱唔系最平,但胜在地点方便又选择多, 质素都算唔令人满意, 下次再试下其他嘢食。
日本小甜薯

2017-11-28