招聘中
月薪 (面议)
$12,000-$15,000
月薪 (面议)
2024-10-05 0 浏览
位置非常方便係地鐵站口一出右轉上電梯左手邊就係有時諗唔到食咩都想食壽司呢個價錢都唔可以有啲咩要求不過琴日食咗個帆立貝入面就有沙唔係好乾淨 平時都係食開呢一盤今次第一次食到有
位置非常方便
係地鐵站口一出右轉上電梯左手邊就係
有時諗唔到食咩都想食壽司
呢個價錢都唔可以有啲咩要求
不過琴日食咗個帆立貝入面就有沙
唔係好乾淨 平時都係食開呢一盤
今次第一次食到有

2024-08-18 21 浏览
如果你唔係好高要求我覺得食爭鮮壽司價錢真係好抵食🫶🏻 味道不過不失!賣相亦都唔會好差😊 而且買返屋企食又唔使等位係一個非常之好嘅選擇😆買咗三盒壽司,加埋都唔使$200 ‼️平時如果好想食壽司,但係又唔想等位食爭鮮壽司真係無敵☺️
買咗三盒壽司,加埋都唔使$200 ‼️
平時如果好想食壽司,但係又唔想等位
食爭鮮壽司真係無敵☺️
等候时间
5 分钟 (堂食)
2022-09-18 1038 浏览
每次經過爭鮮,都會猶豫好唔好買,因為通常食到一半都會覺得啲飯唔太啱口味。🧐🧐佢啲魚生同飯好似痴唔埋咁,一點豉油就會散開,自己唔太鍾意呢種感覺。🤯🤯不過佢真係好平選擇又好多,加上有好多分店,有時懶,佢真係最好嘅選擇。🥳🥳自己好鍾意食佢個鰻魚,因為除咗大細之外,佢同好多迴轉壽司店相比,都唔算失禮。🤩🤩另外成日都會食佢嘅灸燒系列,因為味道唔差,而且同正常壽司價錢係一樣,感覺上性價比會高好多。

2022-06-19 818 浏览
爭鮮真係窮人恩物🤤🤤🤤七味燒三文魚腩 $35即係炙燒三文魚壽司加七味粉😛一盒有五舊,平均$7一舊對比佢平時嗰啲$3一舊嗰啲已經貴咗double喇😆但係因為真係太鍾意食炙燒三文魚,所以都係決定買呢一盒😂三文魚口感唔錯,都真係腩位嚟嘅👍🏻👍🏻👍🏻不過我個人略嫌唔夠多醬汁🙊🙊🙊🙊有少少乾🙈🙈🙈不過整體嚟講性價比都ok!👍🏻👍🏻不過wasabi都係同平時一樣,比較散,好快已經溶晒落啲豉油度😶😶整體來講,今次呢盒都唔錯既,畢竟呢一個價錢可以搭救🤣🤣🤣下次可能食返$3@既普通三文魚壽司🤣🤣🦽: 因為今次係外賣,所以不適用味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務: N/A價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🦽👍🏻: N/A🚗: N/A
爭鮮真係窮人恩物🤤🤤🤤
七味燒三文魚腩 $35
即係炙燒三文魚壽司加七味粉😛
一盒有五舊,平均$7一舊
對比佢平時嗰啲$3一舊嗰啲已經貴咗double喇😆
但係因為真係太鍾意食炙燒三文魚,所以都係決定買呢一盒😂
三文魚口感唔錯,都真係腩位嚟嘅👍🏻👍🏻👍🏻
不過我個人略嫌唔夠多醬汁🙊🙊🙊🙊
有少少乾🙈🙈🙈
不過整體嚟講性價比都ok!👍🏻👍🏻

整體來講,今次呢盒都唔錯既,畢竟呢一個價錢可以搭救🤣🤣🤣
下次可能食返$3@既普通三文魚壽司🤣🤣

🦽: 因為今次係外賣,所以不適用

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務: N/A
價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🦽👍🏻: N/A
🚗: N/A
2022-01-15 589 浏览
好抵食,30蚊就有十件壽司,雖然個刺身係薄切,不過三蚊一件真係好抵,而且有兩件仲係貝類刺身,外賣返屋企當一個lunch,十件壽司有兩包wasabi同兩包豉油特別之處係爭鮮宜家仍然淨係收八達通同現金唔收alipay同wechat pay

好抵食,
30蚊就有十件壽司
雖然個刺身係薄切,
不過三蚊一件真係好抵,
而且有兩件仲係貝類刺身
外賣返屋企當一個lunch,

十件壽司有兩包wasabi同兩包豉油
特別之處係爭鮮宜家仍然淨係收八達通同現金

唔收alipay同wechat pay
2022-01-15
2021-10-31 482 浏览
爭先一直被譽為一間平價但係質素都唔差嘅壽司😋😋😋佢亦都有好多唔同係外帶嘅分別😋👍🏽👍🏽//每一件散裝嘅壽司都只係賣緊$3,如果想食奢侈少少其實佢都有啲50幾蚊或者係30幾蚊一盒嘅壽司,盒裝嘅壽司食材就會相對上高級一啲😍有時糧尾嘅時候我都會買返10件$3嘅壽司做一個晚餐,包括三文魚、芝士蟹籽、玉子等等😋//有時如果有多啲budget嘅話我就會買一盒帶子壽司,講緊都只係三十幾$40,其實真係好抵,而且帶子都大大粒仲好鮮甜添
2021-10-04 448 浏览
其實我好少食爭鮮嘅外賣 每次經過我都會覺得好普通好normal唔會有咩特別🤔 但今日朋友仔話想食壽司就落左去買爭鮮😳 結果有少少驚喜😲竟然見到爭鮮有賣關東煮 就覺得非常之特別 應該唔係每一間都會有賣關東煮 而且佢既價格全部都係8蚊雞 一啲都唔會覺得貴 佢應該係用咗昆布湯底 煮出嚟非常之出色 真係有啲懷念係台灣 每一間便利店都有關東煮既感覺 Feel so Good🤤🤤然之後 去到壽司店當然要買壽司啦 佢都係keep住3蚊嘅價格 呢個價錢 的而且確好抵食 同埋選擇嘅時候我都會選擇一啲唔係用包裝紙包裝嘅壽司 感覺好似新鮮整出嚟係好味啲嘅 同埋佢啲丼飯的確好吸引嘅好抵食 講真食得壽司嘅都預咗貴 但係爭鮮嘅文化改變咗壽司「貴」呢個概念最後我哋六個人叫咗咁多野食 都係講緊350蚊有找 的確好吸引 真心推薦 價錢便宜 非常抵食

真心推薦 價錢便宜 非常抵食
2021-09-28 252 浏览
香港平價壽司睇來只有爭鮮,呢間壽司店,仲平過超級市場,實在係太優惠,今日經過,按耐不住食呢間爭鮮,因為實在太平,可以用咁平價錢滿足到食壽司的心,覺得實在太好。叫咗四合壽司,全部質素都唔錯,不過唔係幾鍾意佢帶子壽司,插落去嘅裝飾品插爛咗個帶子,真係冇嘢好講。而且帶子實在太薄,冇口感,冇味道,完全唔覺得係食緊帶子,不過又收我錢,呢一點真係覺得好奇怪。魷魚筒飯, $35 ,呢個真係好抵食,好飽肚,推薦大家都試吓,不過略嫌佢味道比較淡口。

2021-06-19 331 浏览
呢間爭先喺度不經不覺都成10年啦,由讀書時代到而家出嚟做嘢都仲喺度,唔知佢仲可唔可以捱多下一個10年呢?呢間爭鮮一直都好多人幫襯,男女老少都有,中午嘅時候最多就係學生,晚上嘅時候就係放工人士,因為價錢平同埋新鮮所以多人幫襯,正因為多人幫襯,出品嘅壽司好快,真係可以用貨如輪轉來形容啊,我最欣賞嘅就係可以買嘅數量唔多,按着自己嘅食量去買,因為有時口痕想食一兩嚿而唔係為咗肚餓而食,加上而家疫情嘅緣故,呢啲預先已經包裝好嘅食品其實買起上嚟比較安心,加上店舖嘅衛生情況都10分良好,所以呢間都係我經常會幫襯嘅舖頭之一
2021-06-19
2021-03-12 505 浏览
要在香港品嘗到出色的日本菜可謂如拾草芥,外賣壽司店的質素無疑是望塵莫及,但論價格及方便程度始終令它有不少捧場客。而今年農曆新年,爭鮮亦推出了一系列新產品,個人認為質素及賣相的確較平時佳,但當然與美味仍有一段很大距離,同時價格其實亦較平時高,值得與否實在見仁見智。御節三文魚盛 ($72) 包括有三文魚親子花之戀、三文魚腩壽司、烤三文魚腩壽司及三文魚刺身,但所謂「御節料理」顯然與日本精緻吸引的正宗御節料理大相逕庭。御節珍寶蝦兩味 ($38) 四件阿根廷紅蝦壽司分別配上芝士蟹籽沙律醬及柑橘醬,但甜度高的柑橘醬與紅蝦的配搭實在不敢苟同。御節海鮮拼盤 ($88) 包括鮑魚、三文魚子及泰國熟蝦,出乎意外地鮑魚與泰國熟蝦口感均十分爽彈,但三文魚子黏身而毫不飽滿。除了三款御節料理外更有幾款迎春慶典壽司或刺身拼盤,極上海鮮刺身 ($258) 包括三文魚腩、油甘魚、三文魚、鮑魚、赤蝦、帆立貝、赤貝、北寄貝及八爪魚,同樣地尚算新鮮令人喜出望外,尤其是原粒帆立貝肥美肉厚味道鮮甜。
御節三文魚盛
御節珍寶蝦兩味
御節珍寶蝦兩味 ($38) 四件阿根廷紅蝦壽司分別配上芝士蟹籽沙律醬柑橘醬,但甜度高的柑橘醬與紅蝦的配搭實在不敢苟同。
御節海鮮拼盤
御節海鮮拼盤 ($88)括鮑魚、三文魚子及泰國熟蝦,出乎意外地鮑魚與泰國熟蝦口感均十分爽彈,但三文魚子黏身而毫不飽滿。
極上海鮮刺身
除了三款御節料理外更有幾款迎春慶典壽司刺身拼盤,極上海鮮刺身 ($258) 包括三文魚腩、油甘魚、三文魚、鮑魚、赤蝦、帆立貝、赤貝、北寄貝及八爪魚,同樣地尚算新鮮令人喜出望外,尤其是原粒帆立貝肥美肉厚味道鮮甜。
極上海鮮刺身
2021-02-13 297 浏览
三蚊一件壽司抵到爛,我執咗幾件三文魚同玉子。唔可以話好好食,而且三文魚有啲薄。玉子都叫甜,不過有少少硬。不過三蚊件要求唔可以咁高啦! 呢到仲有好多選擇,咁平下次再試下。
呢到仲有好多選擇,咁平下次再試下。
2021-01-30 360 浏览
媽媽有時唔想煮飯,就會叫我地收工嘅時候順便買外賣返嚟,今次佢仲講到明想食爭鮮嘅壽司,所以我就咩都揀啲,買返屋企啦。因為我哋屋企嘅人數唔少,所以都買咗幾多返屋企。不得不說嘅係,爭鮮嘅壽司的確係好划算,但係相對地,一分錢一分貨,唔好期望太高。呢盒裏面咩都有齊晒,其實佢嘅味道都算係咁,正正常常,唔會話唔好食,但係一食落去你好明顯會發現所有嘢都係好薄,三文魚、帆立貝、甜蝦都係好薄嘅一片,但係最薄嘅都係火炙三文魚,幾乎係只係得一層皮😅不過我哋揀咗佢都預咗。反而係鰻魚壽司有啲驚喜,雖然都係有啲薄,但係個醬汁味道唔錯。總括嚟講,如果你突然唔想煮飯或者想食一餐平平哋嘅壽司,而你嘅要求又唔係好高既話,佢都係一個唔錯嘅選擇。

2020-06-27 534 浏览
月尾就到了,晚餐也不可以吃得太豐盛,太昂貴的話也撐不住了。我的朋友是這樣告訴我的,他也是有道理的!所以今天晚上我選擇了吃外賣壽司,$3一件,以這個價錢來說質素也是不錯的,始終一分錢一分貨,這裏就是性價比之選。我不建議吃這裏的玉子壽司,但是我推薦吃這裏的三文魚壽司,還有這裏的甜蝦壽司,有時候我也會吃這裏的黃金魷魚壽司。我記得在這裏吃過他的腐皮壽司,感覺不太好,可能不是我喜歡的味道,但是他的三文魚壽司有時候也會很高質素,所以我每次吃這裏的壽司也會選擇吃三文魚壽司!
2019-11-26 663 浏览
今日去到地鐵站見到有間爭鮮,在想晚餐吃什麼,見到壽司價錢不貴而且選擇都不少,有平有貴,有款六十多元,最後決定買了一盒什錦壽司盛,價錢三十元有十件不同壽司,有蝦,三文魚,八爪魚….之類,付款後就給了豉油和芥苿,回到家一打開見到蓋上到有個位可放豉油不錯,但太淺放一包豉油已滿,壽司的飯都可以有點散但可接受,沒有醋味,刺身的味淡都新鮮可接受,芥未味都幾重,夾豉油都不錯,以這個價錢過下口痕都不錯,同新鮮程度比心目中好。
2019-11-16 305 浏览
今日做外賣仔,順便買幾粒醫肚餓,我試咗個三文魚腩壽司(大塊無燒過嗰隻),結果其他壽司畀細佬一個人食哂🙃 隻魚食落口感一般,切得唔夠厚無計(平嘛),但魚脂滲入成個口,包住舊硬飯,都算係一點點安慰。
2019-11-15
等候时间
2 分钟 (堂食)