2016-11-17 521 浏览
工作忙碌后, 总想揾个地方舒服的吃个晚饭, 现今的餐厅大多要限时交枱, 唔想食得急赶, 就揾到始创中心的RB Tea, 平日晚上人唔多, 都好快有位, 食物种类又够多, 环境唔算嘈, 可以安心食个晚饭BBQ烤鸡翼, $36, 去亲RB Tea必点既, 鸡翼腌得够味, 而鸡皮又够香脆, 仲有青瓜条, 感觉好清新香草肠配薯薯角, $48, 较普通的一款, 肠仔及薯角无咩特色,出面都食到个款, 又系加上青瓜条, 中和下薯角既油"利"感香肠西兰花芝士薄脆, $42, 薄饼香香脆脆, 第一次食西兰化做饀既薄饼都几特别, 芝士味好足够,但又唔觉得漏, 价钱又唔贵日式咖哩猪扒饭, $72, 一上枱就闻到好香咖哩味, 日式咖哩特点香而不辣, 岩晒唔食得太辣既我, 炸猪扒既脆酱够薄, 猪扒仲有肉汁, 唔会太干身, 另外仲配埋炒蛋, 捞咖哩, 正爆Pop脆香松饼, 等左成晚既松饼, 可惜黎到后影唔切相, 个雪糕就开始溶, 爆谷松饼好似系新出品, 当然要试下, 卖相都几吸引,  云尼拿雪糕好滑, 而松饼又够脆, 个人最钟意伴雪糕一齐食爆Pop朱古力, 连个松饼套餐一齐买, $98, 又唔算贵, 朱古力浓滑,

BBQ烤鸡翼
香草肠配薯薯角
香肠西兰花芝士薄脆
日式咖哩猪扒饭
爆Pop脆香松饼
爆Pop朱古力, 连个松饼套餐一齐买, $98, 又唔算贵, 朱古力浓滑, 最估唔到系朱古力奶浸软爆谷个感觉几特别, 简单d讲就系朱古力爆谷, 呢个饮品系有齐视觉同味觉既享受
爆Pop朱古力
抹茶红豆冰雪, $52, 呢个系朋友点既, 一路都觉得抹茶同红豆系绝配, 试左一啖, 唔太甜, 雪糕又够浓滑, 钟意抹茶既可以试下
抹茶红豆冰雪
2016-11-16