2016-10-26 3321 浏览
听讲 Red Velvet 好正好好味~见到呢间啲食评都ok,所以一试。订咗6只做生日 cupcake:  Red velvet x 4Oreo x 1Black & white x 1拎到去餐厅见到佢响途中裂咗 墙上写住 6 cupcakes $145 系 for basic 嘅 cupcakes,佢话 Red Velvet 系招牌所以要每个加返 $5。用来当做生日cupcake 来讲,比较普通。 但我又唔想每个都加甜到漏嘅果块糖牌。(虽然系特别… 每块要加$10… 又唔好味。)所以自己另外加咗啲金色朱古力星星。即刻靓好多。 我净系食咗个 Red Velvet, 真心讲好普通冇咩特别! 失望。蛋糕位会甜啲,但 cream cheese top 就唔多甜,所以一齐食嘅话都唔会觉得太甜。 但蛋糕本身唔够湿润 + 唔够朱古力味 + 唔够醋味(朋友话)。 而个 cream cheese top 虽然好轻盈,够滑,但亦唔够 cream cheese味…如果唔知系 Red Velvet 嘅话,会以为只系一个普通有奶油, 唔够朱古力味嘅蛋糕。唔算难食,不过唔系好味啰。至于 Oreo 系预俾小朋友食
听讲 Red Velvet 好正好好味~

见到呢间啲食评都ok,所以一试。

订咗6只做生日 cupcake:

Red velvet x 4
Oreo x 1Black & white x 1
订咗6只cupcakes: red velvet x 4 // black & white x 1 // oreo x 1
red velet
拎到去餐厅见到佢响途中裂咗

red velvet

唔算难食,不过唔系好味啰。

至于 Oreo 系预俾小朋友食,但小朋友竟然都话唔好味。

后悔冇响 sift 度买。

Disappointing Red Velvet cupcakes
外卖自取