2024-08-26 291 浏览
朋友话lunch经过见到间餐厅好chill,想试下,陪佢试下顺便倾下计,坐低发现都几啱倾计。点左2杯野饮同埋2个小食同1个主食!啲饮品名,令我会好想试,叫左杯mocktail 名叫Happy 既野饮, 佢系有荔枝青瓜同西柚汁,饮落好清新,饮得出系鲜榨果汁嘅口感,唔系人造糖水,唔会得个甜字。另一杯cocktail 系How long will I love you- 比较重莓同酒味,唔会太甜,饮完之后,莓味仲喺个口,饮到底有啲菠萝蓉,口感系smoothies。埃及风沙鸡翼-佢系鸡锤啖啖肉,配有香荽酱汁,钟意芫荽嘅,实会钟意个酱,佢俾咗个碟我哋装骨,好细心,鸡肉外脆内滑,鸡皮炸到几香口,热辣辣好味道。墨西哥蟹肉薄饼-饼底好薄好脆,面头劲多蟹肉,有鲜味,配好薄嘅芝士碎,有少少辣味,配有牛油果酱,食落唔会好Heavy,感觉好light,好钟意呢个,虽然貌似平平无奇,但其实好好味,几特别!照烧比目鱼柳-用沙律衬底碎嘅苹果粒配上干提子同合桃,净系食个沙律都好好味,都多沙律酱,比目鱼煎到香口金黄色,鱼皮好脆身肉质好滑,够大份。

2024-08-20
  • 墨西哥蟹肉薄饼